Erzurum'da silah kaçakçılığı iddiası

Erzurum'da, silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2013 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzurum'da silah kaçakçılığı iddiası

Erzurum'da, silah kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 9 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Büro Amirliği ekipleri, silah kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen şebekeye yönelik, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlattı.

Yaklaşık 4 ay takip edilen şebeke üyelerinin yakalanması için kent merkezi ile Çat, Köprüköy, Pasinler ve Tekman ilçelerinde 22 ayrı adrese eş zamanlı düzenlenen operasyonda M.Ç, M.E, Ş.C, D.K, M.A.D, A.T, H.A, B.Ö, M.Ö, E.T ve H.A, gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 1 Kaleşnikof tüfek, 10 tabanca, çeşitli silahlara ait 269 mermi, 14 şarjör ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi. Emniyette sorgulanan zanlıların, Karadeniz bölgesinden elde ettikleri silah ve mühimmatı Erzurum kenti merkez ve bazı köylerde sattıklarını itiraf ettikleri öğrenildi.

Sorgunun ardından zanlılardan, M.A.D. ve A.T. soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcının talimatıyla serbest bırakıldı. 9 zanlı ise Erzurum Palandöken Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber