Antremanda dünya rekoru geldi

DÜNYA serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen, 1-2 Haziran tarihlerinde Van Gölü'nde gerçekleştireceği rekor denemesi öncesi çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2013 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Antremanda dünya rekoru geldi

Ercümen, ikinci antremanda, 55 metre olan dünya göl dalışı rekorunu 60 metreye dalış yaparak geliştirdi.

Türkiye'nin en büyük gölü olan Van Gölü'nde dünya rekoru denemesi için çalışmalarını sürdüren Ercümen, 1 Haziran öncesi 4 gün boyunca deneme dalışları yapmaya başladı. Hem bölgenin havasına hem de Van Gölü'nün yapısına alışmak amacıyla deneme dalışlarını tarihi Akdamar Adası açıklarında jandarma ve AFAD ekibi eşliğinde yapan Ercümen, rekor denemesine çok az bir zaman kaldığını söyleyerek çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü anlattı. Ercümen, "Dünya rekorum 55 metreydi. Bugün ekipçe yaptığımız antremanlarla bu rekorun üstüne çıkarak 60 metre dalış yaptım. Bugünkü antreman çok güzel geçti. 60 metreye çok rahat indik. Öncelikle rekoru kırmak önemli. Sonrasında da 65 metreye deneyebiliriz. Buradaki dalış antrenmanlarını buranın atmosferine, irtifasına ve çevresine alışmak için son günleri burada geçiriyoruz. Hem heyecanlıyız hem de başarıyla döneceğimize inandığımız için motiveliyiz. Dalışta çok zorlandığım konulardan biri havanın çok soğuk olması. Dipteki ısı 3 dereceye kadar düşüyor. Buda benim performansımı etkiliyor. Ama buradaki ekibim ve sayın vali o kadar destek oluyorla ki bana bende bu desteği avantaja çeviriyorum" dedi.

VALİ BİZİM GÖNLÜMÜZ 65'TEN YANA

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, dalış işinin çok stresli bir iş olduğunu ifade ederek, Şahika'nın yerine kendilerinin yorulduğunu belirtti. Vali Karaloğlu, "Şahika hanım çok profesyonel bir iş gerçekleştiriyor. Ekip olarak çok başarılı olduklarına inanıyoruz. İnşallah 1 Haziran'da bugün antremanda gösterilen performansın üzerinde bir perormans sergileyip Van'ın plakası olan 65 metreye dalışını hep birlikte göreceğiz. Tabi önemli olan 55 metre üzerine çıkmaktı. Ama bizim gönlümüz 65'ten yana. 1 Haziran'da rekorun geleceğine de inanıyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber