Helikopter destekli uyuşturucu operasyonları

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, sokakta uyuşturucu satan şebekelere yönelik son 2 haftada 3 ayrı operasyon düzenledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2013 22:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Helikopter destekli uyuşturucu operasyonları

Esenyurt, Küçükçekmece ve Pendik'te düzenlenen operasyonlarda 72 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda özel harekat ekipleri de destek verirken, polis helikopteri de kullanıldı.

İlk operasyonu dün Esenyurt'ta uyuşturucu satan şebekelere operasyon düzenledi. Sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda 40 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda satışa hazır halde paketlenmiş 651 gram eroin ve 8 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Geçtiğimiz hafta farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda ise polis Küçükçekmece ve Pendik'te operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda 32 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda 16 kilo 321 gram esarar, 547 adet ecstasy hap, 205 gram bonzai hap, 3 saksı içinde yetiştirilmiş 10 kök kenevir, 1 pompalı tüfek, banknotlar halinde 4 bin 650 TL sahte para ele geçirildi. Uyuşturucudan kazanıldığı değerlendirilen 8 bin 100 TL'ye de el konuldu. Küçükçekmece ve Pendik'teki gözaltına alınan şüpheliler çıkarıldıkları Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi. Esenyurt'ta gözaltına alınan şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri ise devam ediyor.

“YAT POLİS"

Narkotik ekiplerince yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde polisin bir adrese girmesi, kapıyı açan şüphelinin “ yat polis" diyerek gözaltına alınması yer alıyor. Şüphelinin adresinde yapılan aramalarda, paketlenmiş uyuşturucu madde, bir pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait fişeklerin bulunma anları yer alıyor.

ÇATIDA HİNT KENEVİRİ YETİŞTİRMİŞLER

Polis kameralarına yansıyan bir başka görüntüde ise arama yapılan bir evin çatı katında saksı içinde yetiştirilen hint keneviri görülüyor. Kurutularak esrar yapılan hint kenevirlerinin tek tek sökülmesi de kameralara yansıyor. Ayrıca başka bir adreste yapılan aramada bahçeye atılan uyuşturucuların bulunma anları da kameralara yansıyor.

POLİS HELİKOPTERİ DE GÖREV YAPTI

Yapılan operasyonda, özel harekat ekiplerinin bir evin kapısını koç başıyla kırması, aramalarda kullanılan bir narkotik köpeği ve bir adreste yapılan aramalarda buzdolabından uyuşturucu çıkması da yansıdı. Ayrıca baskın anları polis helikopteri kamerası tarafından da kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber