Zamanaşımına 150 gün kala yakalanan 4 cinayet şüphelisi tutuklandı

BURSA'da 20 yıl önce müşteri olarak bindikleri dolmuş sürücüsü 37 yaşındaki Eyüp Şahin'in cebindeki bozuk paraları ve aracını gasp edip tabancayla öldürdükleri iddia edilen ve zaman aşımına 150 gün kala polis tarafından dosyanın yeniden açılması sonucu yakalanan 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 03 Haziran 2013 17:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Zamanaşımına 150 gün kala yakalanan 4 cinayet şüphelisi tutuklandı

Merkez Osmangazi İlçesi'nde dolmuş şoförlüğü yapan 2 çocuk babası Eyüp Şahin, 12 Ekim 1993 günü aracına müşteri gibi binen 4 kişi tarafından Demirtaş Barajı yakınlarına götürülerek, üzerinde bulunan 4- 5 lira bozuk parası ile aracı gasp edildikten sonra başına tabancayla bir el ateş edilerek öldürüldü. Taksi de bir hafta sonra Çanakkale'de terk edilmiş bulundu. Uzun yıllar süren cinayet soruşturmasında bir gelişme kaydedilemeyince rafa kaldırılan dosya İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın isteği üzerine özel ekip kurularak yeniden açıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri o günün gazete kupürleri ile tutulan tutanakları yeniden inceleyip, görgü tanıklarının çizdirdiği robot resimlerden yola çıkarak 20 bin suçlu arşiv fotoğraflarını gözden geçirdi. Daha önceden suç kaydı olan Murat A.'nın arşivdeki fotoğrafı ile robot resim arasındaki benzerlik üzerine soruşturma derinleştirildi.

'BİR GÜN GELECEĞİNİZİ BİLİYORDUM'

Yaklaşık bir ay süren çalışma sonrası robot resmin bir çok suçtan kaydı bulunan Murat A. (41) ile büyük benzerlik taşıdığı görüldü. Ekipler hemen harekete geçerek, bu kişiyi İstanbul'daki evinde gözaltına alındı. Polisi karşısında gören Murat A. "Bir gün geleceğinizi biliyordum, vicdan azabım sona erdi" dedi. Bursa'ya getirilen Murat A. dolmuş şoförü Eyüp Şahin'i öldürdüğünü, silahın ise Halil İbrahim T.'ye (45) ait olduğunu, yanlarında ise Bilal Ü. (44), Ramazan.A. (42) ile birlikte 3 kişinin daha bulunduğunu söylemesi üzerine belirtilen kişiler de Bursa, Yalova, İstanbul, İzmir, Sakarya, Kocaeli ve Amasya illerinde yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Olayla ilgili ikisi kadın 3 kişi de gözaltına alındı.

Cinayet zanlıları Murat A. Halil İbrahim T., Bilal Ü. ve Ramazan A. ile olayla ilgilisi bulunan 2'si kadın 3 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Cinayet zanlısı 4 kişi gasp ve cinayet suçundan tutuklanırken, 2'si kadın 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber