MEB'in 'Uygulama Otellerine' devler talip

Haber Giriş : 22 Ocak 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kiralanması ya da satılması planlanan uygulama otellerine Sabancı ve Koç'un yanı sıra Öger ve Kayı gibi turizm grupları da talip.

Türkiye'nin büyük holdingleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kiralanması ya da satılması planlanan uygulama otellerine gözünü dikti. Ülke genelindeki 79 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ne ait 38 uygulama oteli için Koç, Sabancı gibi önde gelen iki holdingin yanı sıra turizmde hizmet veren Öger Tur ve Kayı Grup'un da bakanlıkla temasta oldukları öğrenildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Albayraklar'ın da uygulama otellerinden bazılarına talip olduğu iddia ediliyor.

DEĞERLİ ARAZİLER GÖZDE
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in uygulama otellerinin özel sektöre devrinden yana olduğunu açıklamasının ardından bakanlık bünyesinde oluşturulan

komisyon, uygulama otellerinin 'satış' yoluyla mı yoksa 'kiralama' yoluyla mı devredileceğini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon çalışmaları sürerken, Türkiye'nin önde gelen büyük holdinglerinin ve tanınmış turizm firmalarının da aralarında bulunduğu birçok kuruluş uygulama otellerini almak için harekete geçti. Öte yandan, Ticaret ve Turizm Mezunları Derneği Genel Başkanı Selver Korkut uygulama otellerinin özele devrine karşı çıktı. Korkut, "Milletin malı olan okulları birilerine kiraya veremezsiniz veya satamazsınız. Satılmaya çalışılan otellerin konumları iştah kabartıyor. Kâr eden bu otelleri birilerine peşkeş çekemezsiniz" diye konuştu.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber