Katili mermi çekirdeği belirleyecek

Adana'da bir kişinin yaralandığı kazanın ardından taraflar arasında çıkan silahlı kavgada, olayla ilgisi olmayan ilaç firması temsilcisi 34 yaşındaki Edip Aksak'ın otomobil içerisinde başına isabet eden mermiyle öldüğü cinayetin sanıkları hakim karşısına çıktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katili mermi çekirdeği belirleyecek

Tabanca kullandıklarını kabul eden sanıklardan Hüseyin Botor "Havaya ateş ettim", Şehmus Akay ise "Yere sıktım" diyerek suçlamayı reddetti. Mahkeme, Aksak'ın vücudundan çıkarılan mermi çekirdeğinin hangi tabancadan atıldığı konusunda araştırma yapılmasına karar verdi.

Olay, 22 Şubat 2013'te, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 30 yaşındaki Hasan Botor, arkadaşlarıyla birlikte otomobil ile gezerken 23 yaşındaki Savaş Lale'nin kullandığı motosiklete çarptı. Motosikletten düşen Lale bacağından hafif yaralandı. Botor ile arkadaşları, yaralı Lale'yi Kıbrıs Caddesi üzerindeki özel bir tıp merkezine götürdü. Lale ayakta tedavi edilirken, kazayı haber alan Lale ile Botor'un yakınları da tıp merkezine geldi. 2 grup arasında tartışma çıktı. Tartışma sokakta silahlı kavgaya dönüştü ve seken mermilerden biri olayla hiç ilgisi olmayan ve otomobilin içerisinde arkadaşını bekleyen Edip Aksak'ın başına isabet etti. Aksak kaldırıldığı hastanede öldü. Olayın ardından Hasan Botor, kuzeni 30 yaşındaki Hüseyin Botor ile 23 yaşındaki Şehmus Akay yakalanıp tutuklandı.

Olayda silah kullandıkları ileri sürülen Hüseyin Botor ile Şehmus Akay hakkında 'olası kasıtla öldürmeye iştirak ve kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 40'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hasan Botor hakkında ise 'kasten öldürmeye teşebbüse iştirak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

KABUL ETMEDİLER

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklar, cinayet suçlamasını kabul etmedi. Kendisini kuzeni Hasan Botor'un aradığını belirten sanık Hüseyin Botor, "Şehmus Akay ile birlikte tıp merkezine gittik. Kalabalıktı. Hasan'a ne olduğunu sordum. 'Kaza yaptık, bir şey yok' dedi. Yaralının yanına geçmiş olsun amaçlı gittim. Yanındakiler küfürlü konuştu. Sonra da Hasan'a 'Çakallarını mı getirdin?' diyerek küfrettiler. Kalabalıktılar, ellerini bellerine attılar. Bir el korkutmak amaçlı havaya ateş ettim. 2-3 el silah sesi geldi. Aracın içerisinde bir kişinin vurulduğunu görünce korkup kaçtım" dedi.

Sanık Şehmus Akay, "Ben mahallede otururken Hüseyin ve Murat yanıma geldi. Bana Hasan'ın kaza geçirdiğini söylediler. Benden para da istediler. Birlikte tıp merkezine gittik. Hüseyin'le biz kalabalığın içine girdik. O esnada Savaş, Hasan'a 'Çakallarını mı getirdin' diye bağırdı. Ben de terbiyesizlik yapma, buraya yardım amaçlı geldik dedim. O da bana küfrederek vurdu. Vurunca korkup panikledim. Kalabalıklardı. Korkutmak amaçlı yere sıktım. Kalabalık dağılsın da kaçayım diye yere sıktım" diye savunma yaptı.

Karıştıkları kazanın ardından diğer sanıkları olay yerine çağırdığı ileri sürülen Hasan Botor da hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

Kazada yaralanan Savaş Lale ise "Kazadan sonra bir şeyim yok dememe rağmen tıp merkezine götürdüler. Kavga esnasında ben sedyede yatıyordum. Bana doğru kimse ateş etmedi. Kimseden şikayetçi değilim" dedi.

Mahkeme heyeti, ölen Aksak'ın vücudundan çıkan mermi çekirdeğinin hangi tabancadan atıldığı konusunda araştırılma yapılmasına ve sanıklardan Hasan Botor'un tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber