Osmaneli İçmeleri yeniden canlanıyor

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yıllardır atıl durumdaki İçmeler Projesi yeni baştan yapılandırılıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmaneli İçmeleri yeniden canlanıyor

Sağlık Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi, Osmaneli Belediyesi, Osmaneli Kaymakamlığı ve sivil toplum kuruluşlarının paydaşlığında gerçekleşecek olan Avrupa Birliği Projesi'nin yol haritası belirlendi. Osmaneli'de gerçekleşen OSİP Avrupa Birliği Proje toplantısına İstanbul Üniversitesi yönetimi tam kadro katıldı. Başta Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şafak Safir Karamehmetoğlu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Koyuncu, Doç. Dr. Fatma Köksal Çakırlar, Doç.Dr. Semra Özdemir, Yrd. Doç. Dr. Fatih Kesmezacar, AB Proje Merkezi Müdürü Johann'a Alkan Ollsson, Kaymakam Ali Ada, Belediye Başkanı Mehmet Isıkan ve Osmaneli Belediyesi Proje Ekibinin katılımı ile geniş kapsamlı toplantı gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof .Dr. Yunus Söylet, üniversite olarak sosyal sorumluluk projesi üretmenin kendileri için öncelik olduğunu, gerçekleşecek Osmaneli İçmeleri AB Projesi (OSİP) ile Osmaneli'de sağlık, doğa, günü birlik turizmin hissedilir bir artış göstereceğini buna bağlı olarak istihdamın da artacağını dile getirdi. İstanbul Üniversitesi'nin OSİP projesinde koordinasyonu üstlendiğini belirten Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet ,projedeki tüm paydaş kurum ve kuruluşların üstüne düşen görevi hassasiyetle gerçekleştireceğine inandığını belirtti.

Belediye Başkanı Mehmet Isıkan İSE, OSİP projesi ile atıl durumdaki içmelerin sağlık turizmine kazandırılmasının Osmaneli için önemli bir gelişme olduğunu, sağlık, doğa ve günü birlik turizm adına büyük gelişmeler kaydedileceğini belirterek, projede koordinasyonu üstlenen İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet nezdinde tüm emeği geçen yöneticilere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber