Yaz Kur'an kursları semineri yapıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Müftülük yaklaşan Yaz Kur'an Kursları öncesinde verimliliği artırmak, mevzuatta yapılan değişiklikleri personeline duyurmak amacıyla seminer düzenledi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2013 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaz Kur'an kursları semineri yapıldı

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, Müftülük yaklaşan Yaz Kur'an Kursları öncesinde verimliliği artırmak, mevzuatta yapılan değişiklikleri personeline duyurmak amacıyla seminer düzenledi.

Çaycuma ilçesinde, Merkez Cami'de düzenlenen seminere, İl Müftü Yardımcısı Fehmi Malakçı ve ilçede bulunan din görevlileri katıldı. Din görevlilerine yönelik olarak düzenlenen seminerde görevlilere Yaz Kur'an Kursları için bilgiler verildi. Yaş sınırı kalktığından, öğrenciler yaş guruplarına ve seviyelerine göre sınıflandırılacaktır. Her bir dönem için öğrencilerin seviye tespitleri yapılacaktır. Yaz Kur'an kurslarında eğitim, günlük 3 saat olacaktır. Eğitim-öğretim saatleri, mahalli şartlar, öğretici, öğrenci ve velilerin talepleri doğrultusunda İl Müftülükleri tarafından da düzenlenebilecektir. Müftülükler, ihtiyaç olması halinde, aynı kurs ve camide farklı saatlerde (sabah-öğleden sonra) kurs düzenleyebilecektir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere Müftülüğe 8.600 adet kitap geldiği kaydedildi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak kitaplar arasında "Birinci, ikinci ve üçüncü kur kitapları ile 5000 Elif-Ba" kitapları da yer alıyor. Diyanet İşleri Başkanlığının Yaz Kur'an Kursları ile ilgili hazırlamış olduğu video seminere katılan din görevlileri tarafından ilgi ile izlendiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber