Yerel gazetelere 'yardım yok' ilanı verildi

Diyarbakır'da İl Özel İdare Genel Sekreterliği, yardım söylentisi üzerine sunulan dilekçe sayısının 60 bini geçmesi üzerine yerel gazetelere ilan verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2013 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yerel gazetelere 'yardım yok' ilanı verildi

İl Özel İdare Genel Sekreterliği, yardım iddiasının ardından kendilerine verilen dilekçe sayısının 60 bini geçmesi üzerine yerel gazetelere ilan verdi.

Son 2 ayda köylerine dönmek isteyen terör mağdurlarına yardım yapılacağı söylentisi üzerine binlerce kişinin kuruma dilekçe sunarken, Diyarbakır İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği 60 bini aşkın dilekçeyi tek tek yanıtlamak yerine yerel gazetelere ilan vermeyi uygun buldu.

İlanda, bölgede Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi'nin valilikler tarafından yürütüldüğü, bu kapsamda köylerine geri dönmek isteyenlere bireysel yardımlar yapıldığını anımsatıldı. Bu vatandaşların zararlarının 2004 yılında yürürlüğe giren "Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması" hakkındaki yasa kapsamında karşılandığı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

"Buna rağmen vatandaşların bireysel yardım talebiyle başvuruda bulunmuştur. İl Özel İdaresi bütçesinde Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi ile ilgili herhangi bir ödenek bulunmamakta, bu nedenle yardım talepleri değerlendirilmemektedir. Vatandaşlarımızın gereksiz beklenti içerisine girmemesi, mağdur olmaması, idaremizin iş yükünün artırılmaması için duyuru yapılmasına rağmen müracaatlar devam etmektedir.

Köye Dönüş ve Rehabilitasyon Projesi kapsamında bireysel yardım yapılmayacağı hususu bir kez daha başvuru sahiplerine ve kamuoyuna ilanen duyurulur."

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Akyol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yardım söylentisinin ardından 2 ayda bu taleple ilgili verilen dilekçe sayısının 60 bini aştığını belirtti.

Vatandaşları bilgilendirmelerine rağmen halen dilekçe sunanların olduğunu kaydeden Akyol, "60 bini aşkın dilekçeye yanıt vermek kuruma büyük maliyet getireceği için ilan verdik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber