AGÜ'den arama konferansı

Kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticilerle akademisyenlerin katıldığı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Arama Konferansı'nda, üniversitenin geleceği, amaçları ve hedefleri görüşüldü, ortak akıl yürütüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 10:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AGÜ'den arama konferansı

Kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticilerle akademisyenlerin katıldığı Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Arama Konferansı'nda, üniversitenin geleceği, amaçları ve hedefleri görüşüldü, ortak akıl yürütüldü. Konferansın son gününe Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Konferansta yapılan grup çalışmalarından çıkan sonuçlarla ilgili, Cumhurbaşkanı Gül'e sunum yapıldı.

Ortak akıl yaratmayı amaçlayan Arama Konferansı Ankara'daki bir otelde yapıldı. Kamu ve özel sektörden üst düzey yöneticiler, çeşitli üniversitelerden akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen konferansta, üniversitenin vizyonundan misyonuna, açılacak fakültelerden bölümlere, akademik ve idari yapısından yönetişim sistemine kadar izleyeceği yol, ayrıntıları ile görüşüldü.

Üniversitenin geleceğinin, amaçlarının, hedeflerinin görüşüldüğü ve beyin fırtınası ile başlayan konferansta, katılımcılar grup çalışması yaptı. Her grup tarafından sunumlar hazırlanarak tartışmaya açıldı.

İki gün süren konferansın son gününe Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Konferansta yapılan grup çalışmalarından çıkan sonuçlarla ilgili, Cumhurbaşkanı Gül'e sunum yapıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, burada yaptığı konuşmada, beşeri sermayenin önemine dikkati çekerek, "Beşeri sermayeye verdiğimiz önemi mezun ettiğimiz gençlerde göreceğiz" dedi.

Toplantıda yeniden değerlendirilen AGÜ'nün vizyon ve misyonuna da değinen Cumhurbaşkanı Gül, "Benim tarif etmek istediğim ve görmek istediğim üniversite bu çerçevede böyle misyonu ve vizyonu olan bir üniversiteydi" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ise konuşmasında, üniversitenin vizyon ve misyonunu gerçekleştirmek için ellerinden gelen gayreti göstermekte olduklarını ifade etti.

Arama konferansını değerlendiren Rektör Sabuncuoğlu, ortaya çıkan fikirlerin Kayseri özelinde Türkiye için çok büyük ışıklar açacağını düşündüğünü dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber