Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi geleceğin bilim adamlarını bekliyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), yaz mevsiminde yapacağı özel programlarla bilim tutkunlarının vazgeçilmez adresi olacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Haziran 2013 18:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa Bilim Ve Teknoloji Merkezi geleceğin bilim adamlarını bekliyor

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi yazın 3 farklı kamp programı ve özel günlere yönelik faaliyetler yapacak. 14 Haziran'da okulların kapanması ile başlayacak ilk programda haziran ayı sonuna kadar karnesini getiren çocuklar BTM'yi ücretsiz gezebilecek.

Ödüllü gökyüzü fotoğrafçısı ve Bursalı amatör astronom Tunç Tezel'in fotoğrafları Türkiye'de ilk kez BTM'de sergileniyor. NASA tarafından son 10 yılda 30 kez günün fotoğrafçısı seçilerek önemli bir başarıya sahip olan Tezel'in fotoğrafları 4 yabancı kitapta, Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nin 2002 takviminde ve Atlas Dergisi'nde yayınlandı. Ayın evrelerini, güneşin hareketlerini ve Samanyolu'nu merak edenler Tunç Tezel'in kamerasına sadece Bursa'dan değil tüm dünyadan takılan gökyüzü fotoğraflarını 31 Ağustos'a kadar BTM'de ziyaret edebilecek.

Babalar Gününde geleceğin kaşifleri babaları ile BTM'deki bilimsel atölyelere katılabilecek. Bilim dostu aileler 15 -16 Haziran tarihlerinde gün boyu kimya deneyleri, elektronik ve yapı atölyeleriyle eğlenceli bir hafta sonu geçirecek.

2-6 Temmuz'da gerçekleşecek Bilim Yaz Kampı 2013'te katılımcılar, Doğa Bilimleri veya Robotik kulüplerinden ilgilendikleri alanda atölye çalışmaları yapabilecek ve kendilerini geliştirebilecekleri eğlenceli bilimsel faaliyetlere katılabilecek. 9-14 yaş arası çocukların katılımı için uygun olan kampta birçoğu ilk kez gerçekleştirilecek olan çizgi izleyen robot ve LED ile gece lambası yapmak, eski paraları tanımak ve çevremizdeki asit ve bazları keşfetmek gibi atölye çalışmaları geleceğin bilim adamlarına keyifli anlar yaşatacak.

BTM, 20 Temmuz'u 21 Temmuz'a bağlayan Cumartesi gecesi saat 22.00'de insanoğlunun 'Ay'a ayak basmasının 44. yıldönümünü de bilimseverlerle birlikte kutluyor. Şehrin ışıklarından uzaklaşabilmek için Uludağ Kirazlı köyünde yapılacak gözlem tam da dolunaya denk geliyor. Söyleşiler, çocukların kendi teleskoplarını yaparak Ay'ın kraterlerini gözlemleyeceği atölyeler ve gök bilim eğitimleri yapılacak.

TÜBİTAK ve Uludağ Üniversitesi'nin 25-31 Ağustos'ta düzenlediği TÜBİTAK Bilim Kampı da BTM'nin ev sahipliğinde gerçekleşiyor. 6. ve 7. sınıf öğrencileri için uygun olan kamp bilimsel atölye çalışmalarından oluşuyor.

Vatandaşlar yaz boyunca Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde gerçekleşecek olan faaliyetler hakkında detaylı bilgiye www.bursabilimmerkezi.org sitesinden ulaşabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber