Hastanede bebeğini döven anneye hapis cezası

Zonguldak'ta, prematüre doğan bebeği Yağmur Naz'ı tedavi gördüğü hastanede döverek kollarında ve kaburga kemiğinde kırık oluşmasına neden olduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan 20 yaşındaki Makbule A., 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Haziran 2013 12:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Hastanede bebeğini döven anneye hapis cezası

Ekmek fırınında çalışan Mehmet A. ile evli olan Makbule A.'nın, geçen yıl 31 Ağustos'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 28 haftalık olarak dünyaya getirdiği bebeği Yağmur Naz, beyin damarlarındaki su kanalında tıkanıklık nedeniyle aynı hastanenin çocuk servisinde tedaviye alındı. Sürekli ağlayan bebeğin 21 Aralık'taki kontrolünde, vücudunun çeşitli yerlerinde morluklar belirlendi. Bebeğin çekilen röntgeninde ise 2 kolunda ve göğüs altındaki kaburga kemiğinde kırıklar tespit edildi.

Doktorlar, anne Makbule A.'nın odada bebeğe şiddet uyguladığından şüphelenerek durumu polise bildirdi. Gözaltına alınan Makbule A., polisteki ifadesinde, hastane personeli ile bebeğine bakılmadığı gerekçesiyle tartıştığını, bu yüzden sinirlendiğini, odaya girdiğinde de öfkesini bebeğinden çıkardığını söyledi. Makbule A., sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Makbule A. hakkında, 'Kasten yaralama' suçlamasıyla dava açıldı. Zonguldak 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Makbule A., geçen 11 Mart'taki duruşmada tahliye edildi. Karar duruşmasında hazır bulunan Makbule A., bebeğini dövmek istemediğini, anlık sinirle kendisini kontrol edemediğini ve pişman olduğunu söyledi. Mahkeme, Makbule A.'ya 1 yıl 9 ay 20 gün hapis cezası verirken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber