Niksar'da konut sektörü göçü tersine çevirdi

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, konut sektöründeki canlılıkla birlikte göçün tersine dönmeye başladığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 19:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Niksar'da konut sektörü göçü tersine çevirdi

Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye öncülüğünde yapılan 66 konutlu Nik-Konuk projesi 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanırken, Vefa Evleri projesi kapsamında 204 konut inşa edildi. Niksar'ın yeni yüzü Bahçelievler Mahallesi'nde konut sektöründe yaşanan artışı değerlendiren Başkan Yadigar, göçün tersine döndüğünü söyledi. Yerleşim olarak dar bir alanda bulunan Niksar'ın batı bölgesine doğru açıldığını ifade eden Başkan Yadigar, "Niksar'da ciddi anlamda konut patlaması oldu. Bu konut patlaması ile Niksar'ın dışarıdaki sakinleri de buradan konut almaya başladı. Dolayısı ile burada yapılan konutların yüzde 30'a yakını Niksar'ın dışında yaşayan hemşerilerimiz tarafından alınıyor. Bu proje geri dönüş projesi oldu. 40 metrekare daireyi 75-80 bin TL'ye mal ederek 20 bin TL peşin kalanı da banka kredisi alarak 66 konutluk bir proje yaptık. Bu proje bir senede bitmesi sonucu konut sektöründe güven ortamı oluştu. Bunun üzerine bu coğrafyada 204 konutu vefa konutları olarak Nimsan firmamız yaptı. 120 konutu Yenikent Konutları olarak Gündoğdu İnşaat yaptı. Hemen yan tarafında 250 konutluk bir proje başlıyor. Bu bölgede ortaya koyduğumuz yerel sektör, Niksarlı inşaat ustaları ve işçilerinin çalıştırdığı firmaların oluşturduğu yerel sektörler bu bölgede bin konutluk bir yapılaşma var. Aynı yapılaşma doğu Niksar dediğimiz Dereçay bölgesinde de var. Orada da 66 konutluk bir proje yaptık" dedi.

Başkan Yadigar, Canik Dağları'nın eteklerindeki ovayı katletmeden oluşturacakları batı yönündeki gelişmenin Niksar'ın gelişme alanı olduğunu belirterek, "Bu anlamda kentsel dönüşüm projelerimizi, hem de tarihi dokusunun ön plana çıkartılarak Niksar'ın turizme kazandırılması projelerimizi koordineli olarak yapıyoruz. Yakın zamanda 50 bin nüfus hedefliyoruz. Artık göç geri dönüşe geçmiştir. Bunun altını çizmek istiyorum Konut sektöründeki rahatlama ve turizm sektöründeki gelişmelerle bunu hissediyoruz. Son iki ay içerinde turizmle alakalı 11 işyeri açıldı. Halkımız artık turizm mayansın tuttuğunu görmüştür" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber