Bakanlık: Abant'ta ağaç kesileceği iddiaları yalan

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Abant-Mudurnu arasında ulaşımı sağlaması planlanan yol için 80 ile 100 bin arasında ağaç kesileceği iddialarını yalanladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Haziran 2013 15:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakanlık: Abant'ta ağaç kesileceği iddiaları yalan

18 Haziran 2013 tarihinde bazı basın yayın organlarında CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın Abant Tabiat Park'ında Abant-Mudurnu arasında ulaşımı sağlaması planlanan yol için 80 ile 100 bin arasında ağaç kesileceği iddialarından oluşan gerçeği yansıtmayan haberler yer almıştır. Bunun üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür.

Milli park ve tabiat parklarında, özel kanunları gereği planı olmadan herhangi bir projenin hayata geçmesi mümkün değildir.

Abant Tabiat Parkı Planı 01.03.2007 tarihinde onaylanmış olup, bu planda da açıkça görüleceği gibi Tabiat Parkı içinde herhangi bir yeni yol projesi bulunmamaktadır. Açıklamada yer alan ve Tabiat Parkı'nın dışında bulunan Bolu - Mudurnu yolu için ise Bakanlığımıza ve ilgili genel müdürlüklerimize intikal etmiş bir talep ve proje bulunmamaktadır.

Durum böyle iken herhangi bir bilgi ve belgeye dayanmadan Sn. Milletvekilimizin kamuoyunu yanlış bilgilendirmesi anlaşılabilmiş bir husus değildir.

Halkımıza daha kaliteli hizmet sunmak maksadıyla Abant Tabiat Parkı'ndan son 10 yılda önemli çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

Abant Tabiat Parkı'nda Son 10 Yılda Yapılan Çalışmalar:

 Abant Tabiat Parkı Göl çevresindeki yolun 5 km' lik kısmı doğal küp taşla kaplanarak yol; yaya yolu, bisiklet yolu, taşıt yolu olarak dizayn edilmiştir. (Daha önceden asfalt malzeme ile kaplı olan yol, doğal taşla kaplanmıştır. )

 Abant Göl çevresine ve Abant'tan Bolu Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi 'ne kadar kolektör hattı döşenerek Abant Tabiat Parkı'ndaki tüm tesislerin ve otellerin atıksuları Belediye'nin atıksu arıtma tesisine ulaşması sağlanmıştır. (Eskiden vidanjörle çekilmeye çalışılıyordu.)

 Abant Tabiat Parkı içerisinde 4 adet günübirlik alan ve 1 adet çadırlı kamp alanı tesis edilmiştir ve bu alanlara ait alt yapı çalışmaları tamamlanmıştır. (elektrik, kanalizasyon, çeşme ve tuvalet). Üst yapı çalışmaları yağmur barınakları, kamelyalar, oturma grupları ve piknik ünitelerinin çalışmaları kısmen tamamlanmıştır. Düzenli olarak eskiyen ve kırılanların yerine yenileri yapılmaya devam etmektedir.

 Abant Tabiat Parkına 1(bir) adet Köy Ürünleri Satış Ünitesi kazandırılmıştır. Burada bulunan satış üniteleri civardaki 6 köy muhtarlığına verilerek köylülerin burada ürünlerini satmaları sağlanmıştır.

 Abant Tabiat Parkı'na Ziyaretçi Tanıtım Merkezi ve Tabiat Müzesi kurulmuştur.

 Abant Tabiat Parkı'nda bulunan Çadırlı Kamp alınan 2(iki) adet sıhhi tesis kompleksi (kampçıların yemek-bulaşık-çamaşır yıkama gibi ihtiyaçlarını karşılama) kazandırılmıştır.

 Abant Gölünü besleyen dere ıslah çalışması tamamlanmıştır.

 Abant Tabiat Parkının Bolu girişine 350 araç kapasiteli otopark kurulmuştur. Abant Tabiat Parkı'na Mudurnu ve Taşkesti giriş noktalarına da 2 adet daha otopark alanı oluşturma çalışmalarına başlanmıştır.

 Abant Tabiat Parkına 2013 yılı içerisinde ziyaretçilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 5 adet daha tuvalet yapılacaktır.

 Abant Tabiat Parkında faaliyet gösteren at ve faytonlar için bekleme durakları yapılmıştır.

 Abant Tabiat Parkında çevre düzenlemeleri tamamlanarak piknikçilerin günübirlik ihtiyaçlarını görecek her türlü çalışmalar tamamlanmıştır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi maksadı ile açıklamamızın değerlendirilmesi hususunu saygılarımızla sunarız.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber