İzmir hastaneleri afetlere hazırlanıyor

İzmir'deki Kuzey bölgesi hastane çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü Urla Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi’ne bağlı Narlıdere Hizmet Binası’nda acil afet eğitimi için buluştu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2013 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir hastaneleri afetlere hazırlanıyor

Sağlık yöneticileri ve sivil savunma amirleri, belirlenen senaryolara göre afet durumunda kriz yönetiminin provasını yaparak becerilerini geliştirdi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi tarafından Urla Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'ne bağlı Narlıdere Hizmet Binası içindeki eğitim salonlarında HAP (Hastane Afet Planı) Eğitimi verildi. Eğitime İzmir İli Kuzey Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı kamu hastanelerinden 20 personel katıldı.

İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Turhan SOFUOĞLU sürekli sürdürdükleri eğitimlere değinerek “Afetlerde Sağlık Hizmetlerini doğru şekilde yönetebilmemiz adına özel ve devlet hastaneleri, diğer kurumlar ile ortak çalışmalar yapıyoruz. Verdiğimiz bu eğitimlerde hastane çalışanlarına yangın, sel, deprem gibi afet durumlarında, hastane içi ve kurumlar arası koordinasyonu etkin şekilde sağlama becerisini kazandırmak istiyoruz. 2007 yılından beri ilimizde 500'e yakın hastane çalışanı ile bu eğitimlerde buluştuk. Bu eğitimleri vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber