Ölüm korkusuyla yaşayan kadına panik butonu

ADANA'da, 3 yıl nikahsız olarak birlikte yaşayıp şiddet gördüğü iddiasıyla ayrıldığı 2 çocuğunun babası 41 yaşındaki Battal S. tarafından ölümle tehdit edildiği ileri süren 36 yaşındaki Sıdıka Ç.'ye panik butonu verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Haziran 2013 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ölüm korkusuyla yaşayan kadına panik butonu

2 çocuk annesi Sıdıka Ç., 2 hafta önce, 'kasten yaralama' suçundan yargılandığı mahkeme tarafından 'akıl sağlığı' yerinde olmadığı gerekçesiyle ceza verilmeyen eski eşi Battal S. tarafından "Seni öldürsem de ceza vermezler" diye tehdit edildiğini ileri sürmüştü. Ayrılmasına rağmen saldırı ve tehditlerden kurtulamadığını öne süren Sıdıka Ç., "Bu adam beni öldürecek. 'Deli' diye ceza da vermiyorlar. Deliyse niye ortalıkta dolaşıyor? Bana verdikleri panik butonu bir aylık süre dolunca elimden alındı. Bu adamın beni öldürmesi mi gerekiyor?" diye yakınmıştı.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Sıdıka Ç.'nin basında yer alan iddiaları üzerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) harekete geçti. ŞÖNİM'in girişimleri sonucu Sıdıka Ç.'ye 6 ay süreyle panik butonu verildi. Eski eş Battal S.'ye de Adana 3'üncü Aile Mahkemesi tarafından 6 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. Avukatı Yelda Yurt'la birlikte elindeki panik butonu gösteren Sıdıka Ç., "Artık kendimi güvende hissediyorum. Bunun için emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. Yatalak hasta olan asker emeklisi babasıyla birlikte kaldığını belirten Sıdıka Ç., "Bir iş bulup çalışmak istiyorum. Halen devlet korumasında bulunan çocuklarımı da yanıma alarak birlikte yaşam sürmek istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber