Başbakan: Açık çok, 2007'de de memur alımı sürecek

Haber Giriş : 28 Ocak 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahin'in Tercüman'a verdiği ?100 bin yeni memur' müjdesini Erdoğan katladı: Açık çok. 2007'de de memur alımı sürecek

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Davos'tan kamuya 100 bine yakın memur alınacağı müjdesini verdi.

TGRT'nin Davos'dan canlı yayınlanan 'Ankara Gündemi' programına katılan Erdoğan, bir soru üzerine, şu anda kamuda 60 binden fazla emekli olduğunu belirterek, bu insanların yerine alım yapılacağını ifade etti.

Sınıf öğretmeni yok

Yeni okulların, hastanelerin personel ihtiyacı bulunduğunu anlatan Erdoğan, "Göreve geldik; okullarımız bom boş, sınıf öğretmenleri yeterli sayıda yok, alan öğretmenleri yok. Bunları dolduracaksın, eğer başarılı bir eğitim sistemi kuracaksan, bunu halletmen gerekiyor" dedi. Aynı sıkıntıların diğer alanlarda da olduğunu belirten Erdoğan, şunları söyledi:

Devlet görevinin başında

"Sağlıkta, adalet kurumlarında, emniyette de aynı durum var. Ciddi manada polis açığı var. Bunları halletmemiz gerekiyor. Karayolları'nda ciddi şekilde açığımız var, Devlet Su İşleri'nde, toplu konutta açığımız var. Tarım ve hayvancılık aynı şekilde... Bütün bu alanlara bizim insan almamız gerekiyor. Diyanet'te aynı şekilde açığımız var. Geçen Diyanet İşleri Başkanımız söyledi; 16 bin caminin imamı yok. Ne oldu, camilerimiz kapatılacak mı? Şimdi biz; bu sene de bu boşlukları dolduracağız, önümüzdeki sene de. Bu sene seçim endişesi lafını edenler önümüzdeki sene kalkacaklar aynı lafı konuşacaklar. Muhalefet popülizm yapıyor. İktidarın yapması gereken bu da onun için yapacağız. Seçim yılına girdik diye, eğer gerçekten personel eksilmesi varsa almayacak mıyız? Seçim sandığına gidilecek ana kadar, devlet görevinin başındadır. Devlette süreklilik esastır. Bu alımları kalkıp da özel toplamıyoruz ki. KPSS ile sınavları yapılıyor, ondan sonra da yerleştiriliyor."

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber