Katar Prensi Mersin Oyunları Tesisleri'ne hayran kaldı

2020 Olimpiyat Oyunları'nın yapılacağı ülke ve şehir için oy kullanacak olan Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) üyesi Katar Prensi Veliahtı Sheich-Ahmed Bin Hammad Al-Tani, Akdeniz Oyunları'nın tesislerine hayran kaldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 23 Haziran 2013 16:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Katar Prensi Mersin Oyunları Tesisleri'ne hayran kaldı

Mersin Vali Hasan Basri Güzeloğlu, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını gerçekleştirdiği 17'nci Akdeniz Oyunları'nı izlemek amacıyla Mersin'e gelen IOC üyesi Katar Prensi Veliahtı Sheich-Ahmed Bin Hammad Al-Tani ile sabah kahvaltısında buluştu. Hilton SA Oteli'ndeki kahvaltıda Al-Tani'ye Mersin ile ilgili bilgiler veren Vali Güzeloğlu, Mersin'in oyunlara 18 ay gibi kısa bir sürede hazırlandığına da dikkat çekti.

Oyunlar için yaptırılan 11 yeni tesis 500 milyon TL'nin üzerinde harcama yapıldığını dile getiren Vali Güzeloğlu, ülkemizin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı sürecinde de iddialı bir konumda olduğunu söyledi. Akdeniz Oyunları'nın 2020 için bir vitrin olduğuna vurgu yapan Vali Güzeloğlu, oyunların ülkemizle buluşacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Vali Güzeloğlu, kahvaltının ardından Al-Tani'ye yeni yaptırılan 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu'nu gezdirdi. Stadyum başta olmak üzere tüm tesisleri çok beğendiğini aktaran Al Tani, Mersin'in çok güzel bir kent olduğunu da kaydetti.

Al-Tani 2020 Olimpiyat Oyunları'nın ev sahibi ülkesi ve kentinin belirleneceği törende oy kullanacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber