'Bir öğretmen olarak sadece ek derslerle gündeme gelmek istemiyorum'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Ocak 2006 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EĞİTİME DAİR

Bugün gazeteler ve internet siteleri manşet üzerine manşet atmışlar. Neymiş efendim ek ders ücretlerine yüzde 30 zam varmış da onun için.

Ben bir öğretmenim ve bu yazıyı bir öğretmen olarak yazıyorum bu camianın bir üyesi olarak yazıyorum ve yazarken de son derece tarafsız olmaya çalışarak yazacağım.

Allahınızı severseniz ya bizlerin ek dersine yüzde 30 zam yapsalar ne olur maaşımızı 5 bin ytl yapsalar ne olur bu ülkenin eğitim sistemi düzelir mi çocuklarımız daha iyi bir eğitim alabilir mi yoksa bu zam sadece öğretmenlerin cebine gider ve daha fazlası olmaz mı.

Şimdi meslektaşlarım bana kızacaklar ama bu ülke eğitiminin zamdan daha önemli konuları var ve bunlar ele alınmayarak sadece zamlar ön plana çıkarılarak diğer önemli konular saptırılmaya çalışılıyor.Evet maaşımız az ve geçim standartlarının altında ve sendikalar bu hakkımızı almak için savaşıyor. Ama daha başka konular neden gündeme getirilmiyor bunu anlamakta zorlanıyorum ve eğitim camiası sürekli olarak zamlarla gündeme geliyor.

Bardeşim bana yapacağı zam yüzde 30 ama bu yüzde 30 sadece 1 ytl ediyor bu çok büyük bir rakam mı ki bu gündemden düşemedi aylardır. Ve siyasi iktidarda bunu sürekli gündemde tutuyor yapacaksan çıkar yaparsın olur biter ama insanlar demek ki bundan başka şeyler umuyor.ben 8 yıldır bu işin içindeyim ve bu işte çalışanların acaba yüzde kaçı bu işi sevdiği için yapıyor yüzde kaçı geçinmek için yapıyor bunu anlayamadım. Eğer insanlar sözlerini tutacaksa 2 yıl önce verilen bir söz vardı arşivlerinizde vardır onu tutsunlar. Doğuda o kadar zor şartlarda görev yapan öğretmen arkadaşlarımız için verilen bir söz nerede kaldı bu söz acaba neden yerine getirilmiyor. Kimsenin umursamadığı bu arkadaşlarım olmadık sıkıntılar içinde görevlerini yapmaya çalışırken neden insanlar bunlara ümit verip te geri çekiliyor o insanlar neden düşünülmüyor.

Neden bir doktor doğuya gitmesi için milyarlarca lira maaş veriliyor da neden öğretmene verilen para çok görülüyor.

Her iktidarın elinde olan MİLLİ EĞİTİM neden gerçekten bir milli yapıya kavuşturulupta gitmiyor. Bu kadar kırtasiyenin ve bürokrasinin olduğu başka bir iş kolu var mıdır acaba bir düşünün.

Eğer bir şeyler yapacaksanız bunları halledin. Ben bir öğretmen olarak sene sonunda çöpe atmak kaydı şartıyla yılda yaklaşık 100 ytl lik masraf ediyorum ve bunlar sene sonu çöpe gidiyor ve seneye aynısını yapıyorum bu paralara ve emeğe yazık değil mi?

Avrupa Avrupa diyoruz adamalar ağaç kesmemek için ne kadar kırtasiye varsa minimuma indiriyorlar biz ise adeta bir ağaç düşmanı gibi kırtasiyeyi ve kağıt işlerini artırarak bu işi çözeceğimizi düşünüyoruz. Bunları çözün ve bunların çözümü hiçbir kaynak gerektirmiyor ve son derece kolay ve ülke ekonomisine de faydalı neden yapılmıyor. Sadece okullara gönderilen resmi yazılar ortadan kalksa bile bu rakam inanın trilyonları bulur, zaten hemen hemen her okulda internet var gönder kardeşim mail olarak olsun bitsin ama yok biz kağıt işlerini severiz ve kağıda döküldüğü zaman iyidir diyorsanız o zaman da devam edin bakalım bu ülkeyi daha ne kadar zarara sokacaksınız bakalım.

Milli Eğitimde yapılması gereken ve ülke ekonomisine hiçbir zararı olmayan hatta karı olabilecek uygulamalar neden yapılmıyor? Neden öğretmenler sadece maaş ve tatillerle gündeme geliyor, bunu iyi düşünmek lazım.

Öyle ya da böyle bu ülke insanlarını bu öğretmenler yetiştirecek, neden bu kadar insafsız eleştiriliyor ve kimse neden özeleştiri yapmıyor.

Her iktidar eğitimi güzelleştirmek yerine her zaman kadrolaşmayı seçiyor ve kendi gibi düşünen insanları kadrolara yerleştirdiği zaman ,o insanlarda bizleri kendi gibi düşünmeye zorluyor karşı gelirsen de al sana soruşturma al sana ceza, ondan sonra ben kime anlatayım derdimi? Burada bir yere gelmek isteyenler siyasilerin peşinde koşuyor ve otomatikmanda eğitim direkt olarak siyasallaşıyor. Kimse eğitimi düzeltmek için ciddi uğraşlar vermiyor herkes günü birlik davranışlarla günü kurtarmaya çalışıyor. Bu ülkenin aydınları ne siyasi çıkar ne de başka bir sorun gözetmeksizin bu konuda yardımcı olmalılar diye düşünüyorum.Eğitim camiası çok büyük toplamda yaklaşık 14 milyon insanımız bil fiil içinde ve diğerleri de dolaylı olarak bu işin içinde o zaman millet olarak bu işe çözüm bulmalıyız.

Neden bu yazıyı yazdığımı düşünebilirsiniz.Ben ayın 15.maaşımı alır dersime girer ve çıkarım, ama bu sıralarda oturan çocuklar 15 yıl sonra bu ülkeyi yönetecek bunu düşününce sadece ders anlatmanın yetmediği kanaatindeyim.ve ben bir vatandaş olarak ben bir öğretmen olarak bunlardan kendimi sorumlu tutuyorum ve elimden geldiğince çalışıyorum.

Ama sadece benim çalışmamla bu iş olmuyor top yekün bir çalışma ve yenilenme yapmamız gerekir diye düşünüyorum ve bunun için zaman zaman yazılar yazıp gönderiyorum. İnsanlar gerçekten bu işin içinde olan bizlerden öğrensinler diye yoksa ağzı olan konuşuyor ve ortalık toz duman önümüzü göremiyoruz.burada eğitimin sıkıntılarını sizlere anlatmayacağım sizlerde bunu çok iyi biliyorsunuz sizlerden isteğim bu ülke için bu ülke insanları için eğitimi el birliğiyle düzeltmek ve güzelleştirmek için yardım istiyorum her şey ülkem için.

Haberi yazan: öğretmen

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber