'DHKP-C'li öğrencilere Rektör maddi yardımda bulunuyor'

Haber Giriş : 29 Ocak 2006 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay hakkında oluşturulan Meclis Komisyonu üyesi AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksektepe, DHKP-C militanı oldukları belirlenen öğrencilere rektör ve üniversite yönetiminin maddi yardımda bulunduğunu öne sürdü.

Yüksektepe, "Üniversite harçlarından oluşan kaynak öğrenciler için harcanıyor ve bu öğrenciler DHKP-C'li çıkıyor. Sempatizan değil örgüt üyesi olmaktan tutuklanıyorlar. Bir günde üniversitenin bir aracı 1500 kilometre yol yapabilir mi?" diye konuştu.

Rektör hemen yanıt verdi
İddiayı yanıtlayan Rektör Bernay, OMÜ'de yasadışı hiçbir faaliyete izin vermediklerini belirterek şöyle konuştu: "Okulda 50'ye yakın öğrenci kulübü var. Buralarda binlerce öğrenci faaliyet gösteriyor. Üniversite dışında biz hangi öğrencinin ne gibi faaliyette bulunduğunu bilemeyiz. Devletin güvenlik birimleri Halk Bilim Kulübü'ndeki faaliyetler ile ilgili bizi uyardı. Yapılan incelemede kulübün kuruluş amacına uymayan çalışmalarda bulunduğu belirlendi. Hemen kapatıp, faaliyetlerine son verdik. Bazı öğrenciler hakkında da disiplin soruşturması açtık."

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber