Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu açıklaması

Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yapmış olduğu ve yapımı devam eden Mavikent Konutları'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2013 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu açıklaması

Şahinbey Belediyesi'nin dar gelirli vatandaşlar için yapmış olduğu ve yapımı devam eden Mavikent Konutları'nda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Mavikent Konutları ile yeni bir şehir kurduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, konut inşaatlarını yerinde inceledi.

Hedeflerinin, tüm vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu belirten Başkan Tahmazoğlu, "2 bin 340 tane konutumuzun inşası başlamış durumda. Bunlardan bin 260 tanesini daha önce ihale etmiştik ve bu konutları Kasım ayında bitirmeyi hedefliyoruz. Burada şu anda 35 blok yapılıyor bu da bin 240 konut demek oluyor. Bin tanesinin kuralarını çekmiştik. Dar gelirli vatandaşlarımıza inşallah bu yılsonuna kadar teslim etmiş olacağız" dedi.

1 YIL İÇERİSİNDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Dar gelirli vatandaşlar için yapılan bu konutlara vatandaşlardan yoğun talep olduğunu ifade eden Başkan Tahmazoğlu, "Dar gelirli vatandaşlarımız için yapmış olduğumuz Mavikent Konutları'na yoğun bir talep oldu. Biz bu talepler doğrultusunda bin 80 konutluk yeni bir ihale daha yaptık ve şimdi bu konutlarımızın da inşası başladı. 1 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımızdan başvuru yapıp kurada çıkmayanlar ve yeni başvuru yapacaklar için bu bin 80 konuttan bin tanesini onlar için hazırlıyoruz. Birkaç ay sonra bununda taleplerini, müracaatlarını alıp kurasını çekeceğiz. Hedefimiz hiçbir vatandaşımız evsiz kalmasın. Herkesin başını sokacak modern, depreme dayanıklı bir evi olsun. Sadece depreme dayanıklılığının ötesinde bu binalarımızın hepsi ısı yalıtımı yapılmış, çevre düzenlemesi, parkları, sosyal alanları, çarşısı, camisi ile bir yaşam alanı" diye konuştu.

YENİ BİR İLÇE KURUYORUZ

Mavikent'te yapılan konutların tamamlanmasıyla birlikte adeta bir şehir kurmuş olacaklarına dikkat çeken Başkan Tahmazoğlu, "2 bin 340 konutumuz bittiği zaman anne baba 3 çocuk hesabı yapsak 5 kişiden 12 bin 500 kişilik bir ilçe oluşmuş olacak burada. Bunun yanı sıra yine arsalarda mütahitlerimizin ve vatandaşlarımızın yapacağı konutlar var. Hemen yanı başında sanayi sitesi yapıyoruz. Yine spor köyümüz burada mevcut olacak. Çevre yoluyla şehir bağlantısı oldukça kolay ve şehrin en yüksek noktasında bulunacak. Ulaşım ve kullanım olarak da çok rahat. Ben konutlarımızın şehrimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber