Maliye Bakanlığı: Vergi iadesi kapsamını genişletme yetkimiz yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2006 11:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VERGİ İADE KAPSAMININ GENİŞLETİLMESİ TOPLU GÖRÜŞMELERE KALDI

Türk Sağlık-Sen'in, yapılacak yasal düzenlemeyle bütün harcamaların vergi iadesi kapsamına alınması teklifini değerlendiren Maliye Bakanlığı, vergi iadesinin kapsamını genişletme yetkilerinin olmadığını söyledi. Yapılacak bütün harcamaların kapsama alınması için 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunun Mükerrer 121. maddesinde değişiklik yapılması gerekiyor.

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü'nün Türk Sağlık-Sen'e gönderdiği cevabi yazıda şu ifadeler yer aldı: Gelir Vergisi Kanunu'nun ücretlilerde vergi indirimi başlıklı mükerrer 121. maddesinde yer alan "Vergi mahsup ve iadesine tabi tutulacak mal ve hizmet alımlarını yukarıda sayılanlarla sınırlı olmaksızın tespit etmeye" ibaresi Anayasa Mahkemesi'nin 15.07.2004 tarih ve E.No:2003/33, K.No:2004/101 sayılı kararı ile iptal edildiğinden, mal gruplarını genişletme konusunda Bakanlığımız yetkisi bulunmamaktadır.

Yapılan tüm harcamaların vergi indirimi kapsamına alınması için 193 Sayılı Gelir Vergisi Kanunun mükerrer 121. maddesinde değişiklik yapmak yeterli olacak. Madde metninde ki "..sağlık, gıda, giyim, ve ikamet edilen konuta ait kira harcamalarının yıllık toplam tutarının.." ifadesi "..bütün harcamalarının yıllık toplam tutarının.." olarak değiştirilmesi durumunda bütün harcamalar kapsama alınmış olacak.

Türk Sağlık-Sen Genel Toplu Pazarlık ve Mevzuat Sekreterliği, 2006 yılı toplu görüşmelerinde yasa değişikliğinin gündeme getirilmesi için konuyu Türkiye Kamu-Sen'e iletecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber