Teziç ve 77 rektör için soruşturma talebi

Haber Giriş : 30 Ocak 2006 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve 77 üniversite rektörü hakkında Rektör Yücel Aşkın'ın yargı sürecinde yaptıkları açıklamalar nedeniyle soruşturma izni istedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın tutuklanması sürecinde yapılan açıklamalar nedeniyle başlattığı incelemenin bir bölümünü tamamladı.

Başsavcılık, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ve 77 üniversite rektörü hakkında yargıyı etkilemek suçundan soruşturma yapabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı aracılığıyla YÖK'ten soruşturma izni istedi.

Ankara Başsavcılığı, Aşkın'la ilgili açıklama yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal hakkında ise takipsizlik kararı verdi.

Başsavcılığın aynı açıklamalar nedeniyle TÜSİAD üyesi Mustafa Koç hakkında başlattığı inceleme ise sürüyor.

Aşkın davası

İspanyol Expansion şirketine 1998 yılında ihale edilen tıbbi cihaz alımıyla ilgili usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 5 nisan 2005 tarihinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında, Aşkın'ın 14 temmuz 2005 tarihinde YYÜ Yerleşkesindeki konutu ve çalışma odaları aranmıştı.

Aramanın yapıldığı dönemde yurt dışında bulunan Yücel Aşkın, ülkeye döndükten sonra 14 ekim 2005 tarihinde Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdikten sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

14 aralıkta görülen ilk davada Aşkın'ın tutukluluk halinin devamına, 29 aralıkta görülen ikinci davada ise tahliyesine karar verilmişti.

Mahkeme Aşkın'ın tutuksuz yargılanma kararını, delillerin çoğunun toplandığını belirterek vermişti.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber