Avukatlar Dilan'ın öldürülmesini vahşet ve insanlık ayıbı saydı

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde 18 yaşındaki Dilan Doğan'ın eşi Selçuk Doğan (23) tarafından bıçaklanarak öldürülmesine Doğubayazıtlı avukatlar tepki gösterdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Avukatlar Dilan'ın öldürülmesini vahşet ve insanlık ayıbı saydı

Doğubayazıtlı Avukatlar adına açıklama yapan Sercan Gergerli Özbay, Dilan'ın öldürülmesini 'vahşet' ve 'insanlık ayıbı' olarak nitelendirdi.

Cüppeleriyle Doğubayazıt Adliyesi önünde toplanan Ağrı Barosuna kayıtlı avukatların basın açıklamasını Sercan Gergerli Özbay yaptı. Avukat Özbay, açıklamada şunları söyledi: "Sevdiği değildi, evlendiği hiç değildi. Ülkenin unutulmuş bir köyünde unutulmayacak hayalleri vardı. Evlenecekti, karar kılınmıştı. Kadındı, sofrada yeri öküzünden sonra gelen Dilan bulunduğumuz coğrafyada henüz 18 yaşındaydı. Dilan Doğan, eşi tarafından defalarca bıçak darbesi alarak hunharca katledilmiştir. Her ne kadar töre cinayetleri işleyenler namus, onur, şeref gibi toplumca kutsal kabul edilen değerlerin arkasına sığınsalar da bu bir vahşettir, insanlık ayıbıdır. Yasal mevzuatta getirilen gelişmelere karşın, şiddetin engellenmesine yönelik uygulamada uzun ve kısa vadeli çalışmalar yapılamamakta. Zihniyetin değişmesi için devletin bir programın olmadığını görmekteyiz. Kadınların çalışma yaşamına katılımı için kota getirilmesi, çocuk ve yaşlılar için birer kreş ve bakım evlerinin yetersiz olduğu görülmekte, bu sayının artırılması için bir çalışma yapılmalıdır. Şiddet mağduru kadınların korunması ve rehabilite edilmesi için hayati olan sığınma evlerin sayısının nüfusla karşılaştırıldığında çok yetersiz olduğu görülmektedir. Medyada namus, töre cinayetleri, koca, baba dayakları, işkence magazinleştirilerek verilmektedir. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı, ne söylediği ya da nasıl giyindiği sorgulanıyor. Fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan kadınların bunu hak edip hak etmediği tartışılıyor, kurbanlar suçlanıyor. Dilan'lar ölmesin diye bu konunda takipçisi olacağımızı Ağrı Barosu Avukatları adına söz veriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber