Doğu Karadeniz 1'İnci Organik Tarım Kongresi sona erdi

GÜMÜŞHANE'nin Kelkit ilçesinde dün başlayan Doğu Karadeniz 1'inci Organik Tarım Kongresi bugün yapılan sunumlarla tamamlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2013 22:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğu Karadeniz 1'İnci Organik Tarım Kongresi sona erdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Gümüşhane Valiliği, Aydın Doğan Vakfı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Gümüşhane Üniversitesi ve Tarım Kredi Kooperatifi Trabzon Bölge Birliği'nin desteklediği, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksek Okulu'nda yapılan Doğu Karadeniz 1'inci Organik Tarım Kongresi'nin ikinci günü çalışmaları yapıldı. Organik Tarım Kongresinin ikinci gününe Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Vildan Karaarslan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Doğan Organik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi eski Genel Müdürü İlhan Başaran, kamu kurum, kuruluş yetkilileri, yurt dışından ve Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden 64 akademisyen ile vatandaşlar katıldı.

Saat 09.00'da başlayan ve saat 17.30'a kadar devam eden 6 oturumda, dünyada, Türkiye'de ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nde organik tarım faaliyetleri ve çalışmaları içeren 19 bildiri sunuldu, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde organik tarımın geliştirilip yaygınlaştırılması yönünde görüşler dile getirildi.

Akademisyenlerin bildirimlerinin sunmasının ardından Doğu Karadeniz Bölgesinde faaliyet gösteren Doğan Organik Ürünleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin de aralarında bulunduğu 11 işletmeye Okul Müdürü Vecihi Aksakal tarafından plaketleri verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber