TUSAF'tan öğrencilere burs ve staj imkanı

Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nda Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı'nda öğrenim gören öğrencilere burs ve iş garantili staj imkanı sağlayacak.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Haziran 2013 12:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
TUSAF'tan öğrencilere burs ve staj imkanı

Federasyon Başkanı Erhan Özmen, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin dünyada lider olduğu bir sektörde kalifiye ara eleman sorununun çözümünün büyük önem taşıdığına işaret ederek, Federasyona bağlı sanayicilerin Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'ndaki Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi Programı'nda öğrenim gören öğrencilere hem burs verdiklerini, hem de iş garantili staj imkanı sağladıklarını kaydetti.

Türkiye'nin başarılı olduğu üretim alanlarında bile yıllardır, 'nitelikli ve donanımlı çalışan ihtiyacı' sorunu ile boğuştuğuna işaret eden Özmen, sanayicinin işçi ve mühendis istihdamında çok zorluk çekmezken, 'tekniker' diye de tanımlanan 'kalifiye ara eleman' bulmakta yıllardır güçlük çektiğini, bunun ise istihdam sorununu ağırlaştırdığını belirtti.

Sanayicilerin eğitime katkı sağlamasının hem kendi sektörleri hem de ülke ekonomisi için büyük önem taşıdığının altını çizen Özmen, aksi takdirde, sektörlerin gelişme potansiyellerinin çok iyi kullanılamadığını ifade etti.

Özmen, bazı başarıların, ancak gereğinden fazla eforla yakalanabildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Örneğin un üretiminde ve ticaretinde Türkiye dünya lideri ama ara eleman sıkıntısı çekiyor. Biz bu nedenle un sanayicileri olarak Un ve Unlu Mamuller programında okuyan öğrencilere, maddi- manevi destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu öğrencilerin maddi destek ile rahat bir öğrencilik geçirmeleri ve branşlarındaki bir sanayi tesisinde staj yapmaları çok ama çok önemli. Staj yaptıkları tesislerde işe girmeleri ise Türkiye'nin istihdam sorununa da çözüm getirecektir. Biz bu öğrencilere burs vermek ve staj imkanı sağlamakla, geleceğe yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Bu yatırıma seve seve devam edeceğiz.”

Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu'nun spesifik konularda 12 alanda eğitim verdiğini bildiren Özmen, okulun tüm programlarında eğitim hakkı kazanan öğrencilerin Organize Sanayi Bölgesi tarafından desteklendiğini vurguladı.

Özmen, bütün öğrencilerin, üniversite-sanayi işbirliği kapsamında eğitim aldığını, öğrencilere sanayinin önde gelen şirketlerinde 2 yarıyıl (130 gün) uygulamalı eğitim verildiğini ifade etti.

Erhan Özmen, Un ve Unlu Mamuller Programında okuyanlar için şimdiye kadar Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF), Makarna Sanayicileri Derneği ve Bulgur Sanayicileri Derneği tarafından öğrencilere aylık 200 lira burs sağlandığını belirterek, 2013 – 2014 eğitim – öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılan sınavda Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu programlarını kazanıp kayıt yaptıran ilk 10 öğrenciye 9 ay boyunca aynı miktarda burs verilme kararı alındığını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber