31/01/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 06:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Arınç'ın programı
- TBMM Başkanı Bülent Arınç, saat 13.30'da 'Güvenli Tavuk ve Tavuk Ürünleri Resepsiyonu'na katılacak.

TBMM gündemi
- AK Parti Grup Toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Milli Savunma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te yapılacak.
- TBMM Şemdinli Araştırma Komisyonu toplantısı saat 14.00'te gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 14.30'da yapılacak.
- TBMM Genel Kurul saat 15.00'te toplanacak.
- TBMM Töre Namus Cinayeti Araştırma Komisyonu toplantısı saat 15.00'te gerçekleştirilecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de AK Parti Grup Toplantısı'na, saat 13.30'da 'Güvenli Tavuk ve Tavuk Ürünleri Resepsiyonu'na katılacak.

Bakanların faaliyetleri
- Londra Konferansı'na katılmak üzere İngiltere'de bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, aralarında ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın da bulunduğu bazı yetkililerle ikili temaslarda bulunacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 15.00'te TOBB binasında düzenlenecek Avrasya İş Konseyleri Genel Kurulu'na katılacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri
- CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, saat 11.00'de CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda, gündemdeki önemli konularla ilgili basın açıklaması yapacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, saat 11.30'da Eresin Otel'de, "KOBİ'ler ve Türkiye'deki İşsizlik Sorununa Çözüm Önerileri" konulu bir basın toplantısı düzenleyecek.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme
- Türk Tabipler Birliği, Ankara'da saat 12.30'da, 'Türk Tabipler Birliği Yasası' ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 11.00'de İSKİ Tavukçu Deresi Şantiyesi'nde, Bağcılar'da yaşanan sel baskınlarını ortadan kaldıracak Tavukçu Deresi Islah Çalışmaları'nın inşası tamamlanan 1. kısmını hizmete açacak. Topbaş saat 18.30'da ise, Conrad Otel'de, İGDAŞ'ın 3 milyonuncu abonesine doğalgaz ile çalışan otomobil hediye edecek.
- İSMEP Projesi kapsamında oluşturulacak İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin kuruluşuna ilişkin sözleşmenin protokolü, Vali Muammer Güler'in de katılımıyla, saat 16.30'da Valilik Büyük Salon'da imzalanacak.
- Petrol İş Emek Kütüphanesi, saat 11.00'de, sendikanın Altunizade'deki merkez binasında açılacak.
- Demokrat Makina Mühendisleri Platformu, Makina Mühendisleri Genel Kurulu ile ilgili olarak, saat 12.00'de Şair Nedim Caddesi No: 91 Daire: 2 Beşiktaş adresinde bir basın açıklaması yapacak.
- Tüketici Bilincini Geliştirme Derneği üyeleri, Kredi Kartı Yasa Tasarısı ile ilgili olarak, saat 11.30'da Kadıköy Postanesi önünde bir basın açıklaması yapacak.
- Özgür-Der'liler, Pakistan'a yardım götürdükten sonra kaybolan İntisar Saatçi ve Levent Karagülle ile ilgili olarak, saat 13.00'te Fatih Postanesi önünde bir basın açıklaması yapıp, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e bir mektup gönderecek.
- Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın avukatları, saat 11.00'de Taksim Hill Otel'de basın açıklaması yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
------------------------------

Merkez Bankası, 'Enflasyon Raporu'nu açıklıyor
- Merkez Bankası, 5 Aralık 2005 tarihli "Enflasyon Hedeflemesi Rejiminin Genel Çerçevesi ve 2006 Yılında Para ve Kur Politikası" başlıklı basın duyurusunda, enflasyon hedeflemesi rejimine geçilmesiyle beraber, para politikasının temel iletişim aracının 3 ayda bir yayınlanacak olan "Enflasyon Raporu" olacağını ve raporun içeriğinin bir basın toplantısı ile kamuoyuna açıklanacağını ifade etmişti. Yine aynı tarihli basın duyurusunda yayın ve açıklama takvimi verildiği üzere, ilki açıklanacak olan 'Enflasyon Raporu'nun tanıtımı amacıyla saat 10.00'da TCMB İdare Merkezi Konferans Salonu'nda bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıda Başkan Serdengeçti bir sunum yapacak.

IBM, "2015'te Bankacılık" araştırmasını açıklayacak
- IBM Türk, IBM'in bankacılık sektörünün önümüzdeki 10 yılına bakışını ve geliştirilen yeni teknolojilerin bankalara getireceği rekabet avantajlarını özetleyen "2015'te Bankacılık" araştırmasını 09.30'da Conrad Oteli'nde düzenleyeceği bir toplantıyla açıklayacak. Toplantıya IBM'in Küresel Bankacılık Sektörü Baş Stratejisti Vikram Lund, IBM İş Danışmanlığı Hizmetleri İngiltere Strateji ve Değişim Departmanı Tepe Yöneticisi Tamim Saleh ve IBM TJ Watson Araştırma Merkezi İnsan Merkezli Araçlar Kıdemli Yöneticisi Dr. Jüng von Kanel katılacak.

Cybersoft'un finans teknolojileri zirvesi
- Türkiye yazılım sektörünün önde gelen oyuncularından Cybersoft farkıyla, 2006 yılının en kapsamlı finans teknolojileri zirvesi "analytiCS@finance", saat 14.00'te Hyatt Regency'de düzenlenecek. Finans teknolojilerinde gelişimin yönü ve 2006 yılında finans sektörünü nelerin beklediği gibi başlıkların yer aldığı zirveye, aralarında Deniz Gökçe'nin de bulunduğu uzmanlar katılacak.

Reysaş Logistics'in halka arzı
- Türkiye'nin halka arz edilecek ilk lojistik firması Reysaş Logistics'in halka arzı ile ilgili düzenlenecek toplantı, saat 10.00'da Swiss Otel Mimosa Salonu'nda yapılacak.

Silk&Cashmere katalog çekimi
- Silk&Cashmere'in yaz ürünlerinin katalog çekimi, saat 11.00'de Maslak Tamer Yılmaz fotoğraf Stüdyosu'nda manken Eva ve Puby'nin modelliğinde gerçekleştirilecek.

Telkoder, Sivil Toplum Örgütleri ile beraber telekomünikasyon sektörünü masaya yatırıyor
- Telkoder'in (Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği), TBD (Türkiye Bilişim Derneğ), TİD (Tüm İnternet Derneği) ve TÜTED (Tüm Telekomünik mek Kütüphanesi, saat 11.00'de, sendikanın Altunizade'deki merkeasyon İş Adamları Derneği) ile beraber telekomünikasyon sektörünün 2005 yılı değerlendirmesini yapmak ve 2006 yılı beklentilerini aktarmak amacıyla düzenleyeceği toplantı, saat 11.15'te Swissotel Montreux Salonu'nda yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------

KKTC'de kuş gribi alarmı
- KKTC'li yetkililer, adada kuş gribine yol açan H5N1 virüsüne rastlanmasından sonra alarma geçmiş durumda.

Filistin'deki seçimleri Hamas'ın kazanması
- Filistin genel seçimlerini AB ve ABD'nin terör örgütü listesinde bulunan Hamas'ın kazanmasının yankıları sürerken, ABD ve AB ülkelerinden Hamas'a, şiddeti bırakması ve İsrail'i tanıması yönünde uyarılar geliyor.

Londra Konferansı başlıyor
- Afganistan'ın 5 yıllık süreçte siyasi ve ekonomik açıdan dönüşümünün ele alınacağı ve hedeflerin belirleneceği Londra Konferansı, İngiltere'nin başkentinde, yaklaşık 70 ülkenin katılımı ile başlıyor.

ABD Başkanı Bush, yıllık 'Birliğin Durumu' konuşmasını yapıyor
- ABD Başkanı George W. Bush, yıllık 'Birliğin Durumu' konuşmasını yapacak. Bush'un İran nükleer krizi üzerinde önemle durması bekleniyor.

Oscar adayları açıklanıyor
- Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar'ın adayları, Beverly Hills'te açıklanıyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, yıllık Kremlin Basın Toplantısı'nı yapacak
- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık Kremlin Basın Toplantısı'nı yapacak. Toplantı için yaklaşık bin gazetecinin akreditasyon yaptırdığı belirtildi.

SPOR GÜNDEMİ
------------------------

- Fortis Türkiye Kupası B Grubu 3. hafta maçında Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor ile Kayseri Atatürk Stadı'nda saat 20.00'de karşı karşıya gelecek.
- Fortis Türkiye Kupası A Grubu 3. hafta maçında Mersin İdmanyurdu, Malatyaspor ile Adana 5 Ocak Stadı'nda saat 14.00'te karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber