Telefon dolandırıcılarına darbe: 71 kişi tutuklandı

Osmaniye'de, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak, son bir yıl içerisinde 70 bin kişinin 3 milyon 100 bin 563 lira parası ile 1 kilo 350 gram altınını dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına 420 kişiden 71'i tutuklandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Temmuz 2013 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Telefon dolandırıcılarına darbe: 71 kişi tutuklandı

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, son zamanlarda ülke genelinde artan ve vatandaşları telefonla arayarak kendilerini kamu görevlisi, polis veya savcı olarak tanıtıp, isimlerinin veya kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin elinde olduğunu ve terör olaylarında kullanıldığını, bununla ilgili soruşturma yapıldığını, örgüt üyelerini yakalamaya çalıştıklarını, şahısların yakalanması için verdikleri hesap numaralarına yüklü miktarda para göndermeleri gerektiğini beyan ederek vatandaşları dolandıran ve bu yolla haksız menfaat temin ettiği tespit edilen organize dolandırıcılık suç örgütünü çökertti.

Emniyet güçleri yaklaşık 1 yıldır yaptığı kapsamlı çalışmalar neticesinde, suç örgütünün Şanlıurfa il merkezi ile bazı ilçelerinde ikamet ettiklerini tespit etti. Tespit edilen suç örgütüne yönelik yapılan son planlı eşzamanlı operasyon kapsamında; Osmaniye'den 8, Adana'dan 2, Şanlıurfa'dan 5, Akçakale ilçesinden 11, Harran ilçesinden 7 olmak üzere toplam 33 şüpheli şahıs yakalandı.

Organize suç örgütü üyelerinin ikametlerinde, işyeri ve otolarında yapılan aramada çok sayıda dolandırıcılık olayına ilişkin doküman ile 2 adet tabanca, 68 adet sim kart, 43 adet cep telefonu, 72 adet dolandırıcılık olaylarında kullanılan başkalarına ait kimlik fotokopisi, 56 adet dolandırıcılık olayında kullanılan kredi kartı ele geçirildi.

Yakalanan şüpheli şahıslar getirildikleri Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından, "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüte liderlik yapmak, örgüt faaliyeti çerçevesinde iletişim yoluyla nitelikli dolandırıcılık" suçlarından adliyeye sevk edildi. Şahıslardan 27'si tutuklanırken, 6'sının tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Son 1 yıl içerisinde suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda toplam 420 şüpheliye örgüt kapsamında işlem yapıldığı ve 71 şüphelinin sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandığı bildirildi. Ayrıca suç örgütünün içinde bir avukatın da yer aldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber