Kayıtdışı telefonlarda karmaşa

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ocak 2006 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turkcell, kayıtdışı telefonlar için 15 gün süre verdi. Bakan Yıldırım ise süre uzatmaya ihtiyaç olmadığını açıkladı.

Kayıtdışı telefonların kayıt altına alınması işleminin sona ermesinin ardından Turkcell, telefonlarını kayıt altına aldırmayan vatandaşlara yönelik, "Eskisini Getirene Yenisi Burada" kampanyasının tarihini 15 Şubat'a kadar uzattı.

Turkcell, telefonları kayıt dışı olan vatandaşların kayıtlı telefon almalarını sağlamak amacıyla başlattığı "Eskisini Getirene Yenisi Burada" kampanyasının süresini 15 Şubat'a kadar uzattı. Turkcell'den yapılan açıklamada, kayıt dışı telefonları kayıt altına aldırmak amacıyla yürütülen kampanyaların 13 Aralık'ta bittiği ve kayıt altına alınmayan cihazların 31 Ocak'tan itibaren kapatılacağı hatırlatıldı.

Açıklamada bugünden itibaren, abonelere "......... IMEI no'lu cihaz kayıt dışı listesinde olduğu için 31 Ocak günü kullanım dışı bırakılacaktır. Hattınız açık kalacaktır. Bilgi icin 4440532" mesajı atılacağı belirtildi.
Müşterilerin iletişimin kesilmemesi için Eylül 2005'ten beri devam eden, "Eskisini Getirene, Yenisi Burada" kampanyasının 15 Şubat tarihine kadar uzatıldığı belirtilen açıklamada, vatandaşların kayıt dışı eski telefonlarını getirerek 70 YTL indirimle yeni telefon sahibi olabileceği bildirildi.

BAKAN YILDIRIM: SÜRE UZATMAYA İHTİYAÇ YOK

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kayıt dışı telefonların kayıt altına alınması işleminde 20 milyon telefondan 500 bininden uyarı çağrılarına yanıt alınamadığını, bugün itibarıyla bu telefonların artık kullanılamaz hale geldiğini bildirdi.

Yıldırım, Umman Ulaştırma ve İletişim Bakanı Muhammed bin Abdullah bin İsa El Harty'in ziyareti sırasında gazetecilerin kayıt dışı telefonların bugün itibariyle görüşmeye kapatılması ve süre uzatımının söz konusu olup olmayacağına ilişkin sorusunu yanıtladı. Yıldırım, şunları kaydetti;

?12 Temmuz 2005 tarihinde kayıt dışı, seri numarası kopyalanmış veya çalıntı telefonların kullanılmasının önüne geçen ve bunları kayıt içine alan bir yasa çıktı. Bu yasanın uygulaması 12 Aralık 2005'de başladı.

Şu anda geldiğimiz durum; yaklaşık 20 milyon kopyalanmış veya kayıt dışı yollarla Türkiye'ye girmiş telefon var. Bu telefonların bugüne kadar sadece 500 bininden yapılan uyarı çağrılarına karşı cevap alınamadı ve bu telefonların bir çoğunun geçmişte alınmış hali hazırda kullanılmayan telefonlar olduğu tahmin ediliyor. Dolayısıyla sürenin uzatılması söz konusu değil. Kanunla, istenilen maksada ulaşıldı. Büyük oranda bu telefonlar kayıt altına girdi.

Toplam içerisinde yüzde 2,5 mertebesinde çağrılara karşılık alınamayan telefon var. Bunların büyük bir çoğunluğu da önceden alınmış artık kullanımda olmayan, aktif olmayan cihazlardır. O bakımdan bir süre uzatımı ihtiyacı söz konusu değil. Süre bitmiştir ve bu tarih itibarıyla bu telefonlar artık kullanılamaz hale gelmiştir?

TELEKOMÜNİKASYON KURUMU: 10 GÜNDE KAPATILACAK

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, kayıt dışı yaklaşık 500 bin cep telefonunun bugünden itibaren görüşmeye kapatılmaya başlanacağını bildirdi. Acarer, kayıt işlemleri sırasında kayıt yaptırılmayan yaklaşık 500 bin adet cep telefonu kaldığını, 19 milyon telefonun ise kaydının yapıldığını bildirdi.

Kayıt yaptırılmayan telefonlar üzerinde geniş çaplı bir çalışma yaptıklarını ifade eden Acarer, kayıt dışı cep telefonlarının bugünden başlanarak 10 günlük süreç içinde görüşmeye kapatılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber