Muharrem İnce, yanlış adamın peşine düştü

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Yalova Milletvekili Muharrem İNCE'nin soru önergesini cevapladı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Temmuz 2013 00:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Muharrem İnce, yanlış adamın peşine düştü

İnce, 3 Haziran'da TBMM'ye başvurarak, kendisine ulaştırılan bir iddiayı Bakana sormuştu.

İnce'nin soru önergesinde yer alan bilgilere göre, Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre ABC Çocuk Sağlığı ve Rehabilitasyon Hizmetleri Limited Şirketi'nin 03.07.2007 tarihinde yaptığı Ortaklar Kurulu toplantısında Şirket Müdürü olarak Aslıhan T.'in seçildiği ve kendisine 10 yıl süreyle şirket kaşesi altına imza atacağı münferit imzasıyla şirketi her hususta temsil ve ilzama yetkili kılındığı belirtildikten sonra, bu kişinin Ocak 2006'dan beri Ekonomi Bakanlık emrinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak çalıştığı iddia edilmişti.

İnce buradan hareketle Bakana şu soruları yöneltmişti:

1- Devlet Memuru olarak çalışan bir kişinin Limited Şirketlerde şirket müdürü olarak görev yapması ise hukuken mümkün müdür?
2- Mümkünse bunun hukuki dayanağı nedir? Mümkün değilse Bakanlığınız çalışanı Aslıhan T. hakkında bir soruşturma açılacak mıdır?

Zafer Çağlayan imzasıyla TBMM'ye gönderilen cevapta ise konunun Muharrem İnce'nin iddia ettiği gibi olmadığı ortaya çıkmıştır. Bakanlık, önergeye konu olayın ATO'ya sorulduğunu belirtilmiştir. ATO'nun Bakanlığa gönderdiği bilgiye göre, bahsi geçen şirkette temsil ve ilzama yetkili kılınan şahıs Bakanlık personeli değil.... Çünkü bahse konu kişinin T.C. Kimlik numarası farklı....

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber