'Geleceğin sesi gençler' geziyor

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek (ÇOGEP) programı çerçevesinde, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Geleceğin Sesi Gençler' projesi hayata geçirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Geleceğin sesi gençler' geziyor

Proje faaliyetlerinin devamı kapsamında, Kilis'teki lise gençliğinde tarih bilincini geliştirme, polis-öğrenci kaynaşmasını artırma amacıyla, 21 ile 27 Haziran tarihlerinde Kilis'in değişik liselerden başarılı 39 öğrenci ile Konya, Bursa, Çanakkale ve Bolu illerini kapsayan tarihi, kültürel ve turistik bir gezi yapıldı.

Kilis Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen gezi ile öğrenciler; Konya Meram Bağları ve Mevlana Türbe ziyareti, Bursa Uludağ, Ulu Çınar, Yeşil Camii, Yeşil Türbe, Osman Gazi, Orhan Gazi Türbeleri, Ulu Camii ile Emir Sultan ziyaretleri, Çanakkale Şehitlikler, Gelibolu Yarımadası, Çimen Kalesi, Müze, Nusret Mayın Gemisi, Aynalı Çarşı gezisi, Bolu Abant Gölü ve Gölcük Gölü'nü gezdi. Geziyi tamamlayan öğrenciler, Kilis'e döndü.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Akpınar, gezi faaliyetinin İl Emniyet Müdürlüğü olarak sosyal projelere yönelik yapılan etkinliklerden biri olduğunu, programın turistik ve kültürel yönünün yanı sıra, gençlerinde milli birlik ve beraberlik bilinci oluşturmaya katkıda bulunduğunu belirtti.

Akpınar, öğrencilere yönelik etkinliklerin devam edeceğini kaydederek, "İl Emniyet Müdürlüğü olarak şehrin genel asayişine yönelik tedbirlere devam ederken, suç ve suçlu ile mücadele kapsamında bu tür sosyal projelerin uygulanmasına da devam edeceğiz" dedi.

Geziye katılan öğrencilerin birçoğu daha önce Çanakkale Şehitliği'ni görmediklerini, duygu dolu, heyecanlı, eğlenceli zaman geçirdiklerini ifade etti. Öğrenciler, Kilis İl Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen program için teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber