Yarım asırlık muhtar rakip tanımıyor

Kastamonu'nun Araç İlçesi'ne bağlı Gemi Köyü'nün 50 yıldır muhtarlığını yapan 79 yaşındaki Kadir Yetginoğlu, bu başarısını köylülerin kendisini sevmesine ve yaptığı hizmetlere bağladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Temmuz 2013 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yarım asırlık muhtar rakip tanımıyor

Kastamonu'nun Araç İlçesi'ne bağlı Gemi Köyü'nün 50 yıldır muhtarlığını yapan 79 yaşındaki Kadir Yetginoğlu, bu başarısını köylülerin kendisini sevmesine ve yaptığı hizmetlere bağladı. Gemi Köyü Muhtarı Yetginoğlu, "Diğer muhtarlar gibi '5 yıl görev yapıp bırakacağım' diye seçilmedim. Allah ömür ve sağlık verirse bu görevi ölünceye kadar yapacağımı söyledim. Önümüzdeki seçimde de aday olmak istiyorum. Ancak adaylık konusuna çocuklarımla görüştükten sonra karar vereceğim" dedi. 50 yıllık görev süresince köyüne sayısız hizmetlerde bulunduğunu belirten Yetginoğlu, şunları söyledi:

"Araç'ta 40 yıl önce ilk defa benim köyümün yolu asfaltlandı. Diğer köylerde gaz lambası varken, ilk elektrik bizim köye geldi. Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal köyümüze gelerek elektriğin açılışını yaptı. Halen muhtarı olduğum Gemi Köyü'nde ilkokulundan suyuna kadar ne hizmet yapılmışsa, tümünde ben iktidardaydım. Yapılan her hizmette benim gayretlerim vardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber