Karaman'da hububat yüz güldürüyor

Karaman'da hububat tarımı yapılan arazilerde dane kaybını en aza indirmek için 23 personelle hububat alanlarında, biçerdöver operatörü kontrollerinin devam ettiği bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karaman'da hububat yüz güldürüyor

İl genelinde arpa ve buğday hasadına başlandığını, ürün rekoltesinde geçen yıla oranla ciddi manada artış olduğunu belirten İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Mehmet Öztiryaki, "Bu sene geçen senelere nazaran yüzde 30 ile 40 gibi bir toplam ürün artışımız bulunmaktadır. Buğdayda bir dekarda, kıraç alanlarda 300 ile 400 kilogramın üzerinde, sulu alanlarda ise 500 kilogramın üzerinde ürün alacağımızı göstermektedir. Üreticilerimiz emeklerinin karşılığını bugünlerde alacaklardır. Hasat sırasında ürün kaybı yaşanmaması için gerekli kurallara titizlikle uyulmalıdır. Bu konu hakkında İl Müdürlüğü olarak dane kaybını en aza indirmek için ekiplerimiz Karaman'daki hasat çalışmalarını sıkı bir şekilde kontrol etmektedirler" dedi.

Karaman'da hasat döneminde yaşanan en büyük sıkıntılardan birinin anız yangınları olduğunu da dikkati çeken Öztiryaki, toprağa ve çevreye büyük zararlar veren anız yangınlarının yasak olması nedeniyle anız yakanlar hakkında yasal işlem yapılacağını, vatandaşların bu konuda dikkatli olmalarını, anız yakılması olayı gördüklerinde ise durumu güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber