Kuşadası Elifname Ekibi halkoyunlarında Türkiye şampiyonu oldu

Kuşadası Elifname Gençlik ve Spor Kulübü halkoyunları ekibi, Tokat'ta yapılan Türkiye Halkoyunları Şampiyonası'nda gençler stilize dalında Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Temmuz 2013 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kuşadası Elifname Ekibi halkoyunlarında Türkiye şampiyonu oldu

Peşpeşe 3. kez Türkiye şampiyonu olarak hem Kuşadası, hem Aydın hem de Ege Bölgesi'nin göğsünü kabartan Elifname Halk oyunları ekibi Türkiye Şampiyonluğuna 90.86 puanla ulaştı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Türkiye Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası Finali'nde bölgelerinde birinci olan geleneksel düzenlemesiz dalda 11 geleneksel düzenlemeli dalda ise 8 ekip katıldı. Büyük çekişme içerisinde geçen Türkiye Şampiyonası'nda düzenlemesiz dalda Erzurum EBFAD Spor Kulübü birinci, Gaziantep Şahinbey Belediye Spor Kulübü ikinci, Tekirdağ Muratlı Halk Eğitim Merkezi Gsk üçüncü oldu. Düzenlemeli dalda ise Aydın Kuşadası Elifname Gençlik ve Spor Kulübü şampiyonluğa ulaşırken, Kırklareli Anadolu Lisesi ikinci, Antalya Hızır Reis Teknik Meslek Lisesi ekibi ise üçüncülüğü elde etti.

Mart ayında yapılan Ege Bölge Şampiyonası'nda birinci olarak Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazan Kuşadası Elifname Spor Kulübü, büyük çekişme içerisinde geçen yarışlarda 90.86 puan elde ederek, peşpeşe 3. kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı. Kuşadası'nı başarıyla temsil eden gençler için Kuşadası'na gelişlerinde Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından belediye önünde görkemli bir karşılama töreni düzenlendi. Başkan Altungün, veliler ve vatandaşlar tarafından coşkulu şekilde karşılanan Türkiye Şampiyonu Elifname halkoyunları ekibi, düzenlenen törenin ardından belediye önünde bir de gösteri yaptı ve alkışlandı. Halkoyunları ekibi antröneri Melih Taşer, gösterilen ilgiden dolayı Belediye Başkanı Altungün ve vatandaşlara teşekkür etti.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de Elifname halkoyunları ekibinin elde ettiği başarıyla tüm Kuşadası'nın göğsünü kabarttığını belirterek, "Onlar sadece Kuşadası'nın değil, Aydın ilinin ve Ege Bölgesi'nin de gururu oldular. Peşpeşe 3. kez Türkiye Şampiyonluğuna ulaşan gençlerimizle gurur duyuyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber