SPK ve İMKB'ye yurtdışı gezilerine sınırlama getirildi

Haber Giriş : 02 Şubat 2006 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ile Sermaye Piyasası Kurulu'nu karşı karşıya getiren tasarruf genelgesinin ardından şimdi de iki kurumun yurt dışı gezilerine sınır getirildi

Başbakanlığın üst kurulların harcamalarını denetim altına alan tasarruf genelgesi nedeniyle araları açılan SPK ve İMKB'ye bu kez de yurtdışı gezilerini sınırlandıracak bir yazı gönderildi. Yazı ile İMKB ve SPK'nın yurtdışına görevlendirmeleri artık kurul kararı ile değil başbakanlık tarafından alınacak olan imza ile gerçekleşebilecek.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Başkanı Osman Birsen tasarruf genelgesinin yayınlanmasında Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Doğan Cansızlar'ı suçlayarak, SPK ve İMKB arasında gerginliğe neden olmuştu. İMKB'nin tasarruf genelgesi dışında kalmak için ayak diremesi üzerine Başbakanlık bir yazı göndererek, yurtdışı görevlendirmelerde başbakanlıktan izin alınması ve yapılan harcamaların sınırlandırılması yönünde ihtarda bulundu.

İZİNSİZ YURTDIŞI GÖREVİ 1 YIL SÜRDÜ

SPK ve İMKB'nin yurtdışı görevlendirmelerini başbakanlığın iznine bağlayan karar 2006 yılının Ocak ayında alındı. Edinilen bilgiye göre, 2005 yılından önce de İMKB ve SPK'nın yurtdışı görevlendirmeleri Başbakanlığın izinine bağlıydı. Ancak, 2005 yılında alınan karar ile yurtdışı görevlendirmeleri kurul kararına bağlandı. Başbakanlık tarafından 2006 yılının başında üst kurullara gönderilen yazı ile kabarık faturalara neden olan keyfi seyahatlerin son bulması hedefleniyor.

SPK'dan üst düzey bir yetkili konu ile ilgili şunları söyledi: "2005 yılı içinde, bu yetki bize verilmişti. 'Siz kendiniz yapın' denilmişti. 2006 yılı başında gönderilen yazı ile başbakanlıktan izin almak gerekiyor. İMKB'nin tasarruf genelgesine tabi olmuyoruz demesi üzerine böyle bir yola gidildi."

İKİ KURUM ARASINDAKİ BUZLAR ERİDİ

SPK Başkanı Doğan Cansızlar ile İMKB Başkanı Osman Birsen arasında tasarruf genelgesi nedeniyle yaşanan gerginlik, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in araya girmesi ile son buldu. Osman Birsen'in, dün SPK'nın AB ile eşleşme projesinin tanıtımına katılması dikkatlerden kaçmadı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber