Danıştay eski Başkanı soyuldu

Haber Giriş : 02 Şubat 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da eski Danıştay başkanı Nuri Alan'ın dairesine güpegündüz giren hırsızlar, 25 bin YTL'lik ziynet eşyasını çaldı. Alan, 'Yakalanmaları hayal' dedi

Eski Danıştay Başkanı Nuri Alan'ın Ankara Çankaya'daki dairesine giren hırsız veya hırsızlar, eşi Hülya Yıldız Alan'a ait yaklaşık 25 bin YTL'lik ziynet eşyasının yanı sıra aile büyüklerinden kalan kıymetli eşyaları da alarak kaçtı. Alanların, geçen yıl da Ayvalık'taki yazlıklarına hırsız girdiği ortaya çıktı.

Olay 16 Ocak'ta Alan ailesinin Çankaya semtinde bulunan yeni taşındıkları Alkazar Evleri'ndeki dairesinde meydana geldi. Nuri Alan ve eşi Hülya Yıldız Alan'ın öğle saatlerinde alışveriş için evden çıkmasını fırsat bilen hırsız veya hırsızlar, levye ile kapıyı kırarak eve girdi. Alışverişten dönen Alan ve eşi, kırık kapıyla karşılaştıklarında şok geçirdi. Nuri Alan, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Hırsızların evin içini bilen kişi olduğundan şüpheleniyoruz. Çünkü doğrudan yatak odasına yönelmiş ve oraya giremeyince de oturma odasındaki küçük komodini açarak hırsızlığı gerçekleştirmişler. Profesyonel hırsızların takibinin daha kolay olduğu, bunların belirli kişiler olacağı biliniyor. Emniyet güçleri, daha duyarlı biçimde olayın üstüne giderlerse etkili bir sonuca gidilebileceğini düşünüyorum."

Dede yadigârı saat
Alan, eve giren hırsızların 41 yıllık eşi Hülya Yıldız Alan'la kendisinin tüm birikimlerini çaldığını belirterek, şöyle devam etti:
"Bunlardan daha kötüsü, bizim için manevi değeri olan dede yadigârı bir altın köstekli saat ile büyükannemden kalan Osmanlı gerdanlığı da çalınan eşyalar arasında."
Geçen yıl da yazlıklarının soyulduğunu belirten ve faillerin yakalanamamasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Nuri Alan, "Bu tür hırsızlık olayları artık çok sık oluyor. Maalesef hırsızlık olayından sonra failin yakalanması biraz hayal gibi geliyor" diye konuştu.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber