Çaydanlık ve tavada estetik ve cerrahi merkezi

Tencere, tava ve çaydanlık tamir ve parlatma işini yapan sanatkar Tahsin Özer, 23 yıldır her Perşembe Torbalı pazarında hizmet veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çaydanlık ve tavada estetik ve cerrahi merkezi

Tencere, tava ve çaydanlık tamir ve parlatma işini yapan sanatkar Tahsin Özer, 23 yıldır her Perşembe Torbalı pazarında hizmet veriyor. Bu mesleği boza-boza kıra-kıra öğrendik diyen Tahsin Usta mesleğe gönül vererek yılladır hizmet sunuyor

Torbalı'da çok az sayıda geleneksel meslekleri sürdüren insanlar bulunuyor. Bu eski ve geleneksel mesleklerden biri olan tencere tava tamir ve parlatma işini yapan sanatkar Tahsin Özer, 23 yıldır her Perşembe Torbalı pazarında hizmet veriyor. Bu mesleği boza boza kıra kıra öğrendik diyen Tahsin Usta mesleğe gönül vererek yılladır hizmet sunuyor. Şimdilerde oğlu ile birlikte bu işleri yaptıklarını söyleyen Özer, "İlk zamanlar 3 tekerlikli bir araba ile dolaşır köylere mahallelere hizmet götürürdük. Şimdilerde ise baba-oğul 2 araba ile birlikte çalışıyoruz. Torbalı ve çevre birçok ilçede hizmetimiz var. Mesela ben burada hizmet verirken oğlum Menderes veya başka yerde çalışıyor. Çaydanlık tencere ve tavada estetik ve cerrahi tüm işlemleri yapıyoruz" dedi.

'ESKİ ÇAYDANLIKLARI HÜRREM YAPIYORUZ'

Tahsin Özer yaptığı hizmetle birçok insanın tencere, tava ve çaydanlık sorununu çözüyor. İzmir'in çeşitli ilçelerinde hizmet veren Özer, "Başta Torbalı olmak üzere Tire, Gaziemir, Menderes, Bornova, Bayraklı, Görece, Sarnıç'ta birçok pazaryerinde hizmet vermekteyiz. Müşterilerimizin çaydanlık ve tencerelerinin parlatma, kaynak, sap takımı gibi işlerini görüyoruz. Çaydanlıkları parlattığımızda 10 yıl boyunca kullanılabiliyor. Tencereleri hem parlatıyor hem de sap değişikliğini yapıyoruz. 4 dakika 15 saniyede tencere çaydanlık Turkısh lokumu gibi bembeyaz oluyor. Mat ve kirli olarak aldığımız çaydanlık tencereler parladıktan sonra Hürrem Sultan oluyor" diye konuştu.

'EN ÇOK ÇAYDANLIK EMZİĞİ İŞİ YAPIYORUZ'

Çaydanlık tencere ve tavaların tüm kaynak, sap ve parlatma işini yapan Tahsin Özer, en çok sorunun çaydanlık emziklerinde olduğunu söyledi. Birçok insanın kırılan çaydanlık emziklerini getirip tamir ettirdiğini söyleyen Özer, "Çaydanlıkta emzikten aşağıda su kaynatılırsa emzik illaki kopar. Bir de porçöz ve klorak gibi ürünlerle temizlenirse çaydanlık emzikleri kopmaya mahkumdur. Gelen tüm müşterilere bu konuyu söyleyerek dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz. Bir çaydanlık parladığında 10 yıl gider ama emzikleri her yıl bir kaç defa kırılır. Bu yüzden çay yapanlar çaydanlığın emziğinin altında su katarak kaynatmamalıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber