Her ay TEDAŞ'a 4,5 milyon TL faiz ödeniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, kendilerinden önceki döneme ait borcuyla birlikte her ay düzenli olarak 8 milyon TL elektrik faturası ödediklerini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 11:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her ay TEDAŞ'a 4,5 milyon TL faiz ödeniyor

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin en borçlu belediyelerinden birini devraldıklarını, o tarihten bu yana belediyenin tüm kurumlarıyla birlikte elektrik borcunu da düzenli olarak ödediklerini anlatan Güzelbey, kendisinden önce tek kuruş elektrik borcunun ödenmediğine dikkat çekti.

Konuyla ilgili konuşan Güzelbey, "Göreve başladığım zaman belediyenin borç defterinin oldukça kabarık olduğunu gördüm. Bu kabarık borç arasında ödenmemiş elektrik borçları da bulunuyor. Benden önceki belediye yönetimi tek kuruş elektrik borcu ödememiş. Şimdi onlara ait olan borçları hiç şikayet etmeden biz ödüyoruz" dedi.

Kendisinden önce ödenmediği için bugün kendileri tarafından ödenen elektrik borcunun yasal faizleriyle birlikte her ay 4,5 milyon TL olduğunu anlatan Güzelbey, "Normalde belediyemizin bugün itibariyle aylık elektrik borcu 3,5 milyon TL civarında. Fakat geçmiş döneme ait borçla birlikte bu rakam 8 milyon TL'ye tekabül ediyor. Hiç gocunmadan, 'Bu bizim borcumuz değil' demeden bu borcu her ay düzenli olarak ödüyoruz" diye konuştu.

Başkan Güzelbey, Gaziantep'in su ihtiyacının iki ana kaynaktan sağlandığını, asıl kaynağın kente yaklaşık 100 kilometre ötede yer aldığın söyledi. Bu kaynaktan suyu getirmek için kod farkından kaynaklanan pompalama maliyetlerinin olduğunu belirten Güzelbey, burada enerji maliyetlerini asgariye indirmek için birçok yeni projeler ve kaynaklar oluşturmaya çalıştıklarını bildirdi.

Türkiye'nin 100 bin tonluk en büyük su deposunu yaparak elektriğin gece düşük olduğu bölümlerde suyu buraya depoladıklarını ve daha sonra bunu düşük maliyetle vatandaşa verdiklerini söyleyen Güzelbey, tüm bu su maliyetlerini elektrik aksamları üzerinden kentte girdiğini belirtti.

YAPTIRMAMAK İÇİN UĞRAŞIYORLAR

Kentte bazılarının yapılan hizmetlerin önüne geçebilmek için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Gaziantep'in her anlamda çehresini değiştirmek için ben ve genç ekibim var gücümüzle çalıştık. Alt ve üst yapı hizmetlerinin yanı sıra kültür ve turizm alanlarında önemli hizmetlere imza attık. Bu hizmetleri yaparken birileri hep karşımıza çıktı, 'Yapamamışsınız' dedi. Bazen yargıya gittiler bazen ise mahalle dedikodularıyla bizi engellemeye kalktılar. Biz her defasında bunları görmezden geldik ve çalışmalarımıza var gücümüzle devam ettik. İşte bugün gelinen nokta Gaziantep'in bir dünya şehri olduğunu hep birlikte görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber