Şanlıurfa'da 'bebek kaçırma' ve 'doktora şiddet' tatbikatı

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren özel bir hastanede 'Bebek kaçırma' ve 'Doktora şiddet' tatbikatı yapıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 05 Temmuz 2013 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da 'bebek kaçırma' ve 'doktora şiddet' tatbikatı

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren özel bir hastanede 'Bebek kaçırma' ve 'Doktora şiddet' tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği, yeni doğum yapan bir kadının bebeğini çalan kişi, güvenlik görevlileri tarafından yakalanırken, ölüm haberini veren bir doktor ise ölen kişinin yakınları tarafından dövüldü.

Şanlıurfa'da faaliyet gösteren özel bir hastanede 'Bebek kaçırma' ve 'Doktora şiddet' tatbikatı yapıldı. Tatbikat için hastane personelinden oluşan bir gruba senaryo uyarınca rol verildi. Tatbikat için bütün hazırlıkların tamamlanmasının ardından 'bebek kaçırma' eylemi gerçekleştirildi. Senaryo gereği, yeni doğum yapmış bir anne tuvalete gittiği sırada, serviste gezen bir genç odada tek başına bulunan bebeği kucaklayarak hastaneden ayrılmaya çalıştı. Kısa süre sonra odaya dönen anne, bebeğinin kuvözde olmadığını görünce paniğe kapılarak görevlilere durumu bildirdi. Bebeğin çalınması üzerine olay yerine gelen hastane görevlileri, hasta odasından telefonla '1111' numarasını tuşlayarak 'Pembe kod' güvenlik uygulamasına geçilmesini istedi. Verilen alarm üzerine hastanenin giriş ve çıkışları güvenlik elemanları tarafından tutuldu. Hastanenin bütün katlarını kontrol altında tutan güvenlik görevlileri, en son kucağında bir bebekle garaj kapısından çıkmaya çalışan bir genci durdurarak, nereye gittiğini sordu. Gencin hareketlerinden şüphelenen güvenlik görevlisi, kucağında bebek olan kişiyi güvenlik şefinin bulunduğu odaya görüp bebek kaçırma olayının yaşandığı katlardaki kamera kayıtları incelendi. Kadının bebeği kaçırdığı kamera kayıtlarına göre tespit edilmesinin üzerine, bebeği çalınan anne güvenlik odasına çağırılarak yüzleştirme yapıldı. Bebeğini tanıyan anne çocuğuna kavuşurken, bebek hırsızı genç ise hastane polise teslim edildi.

DOKTORU DÖVDÜLER

Tatbikatta ayrıca senaryo gereği, ambulansla getirilen ağır yaralı bir kişinin acil serviste tedavisine başlanıldı. Bu sırada yaralıyı görmek isteyen yakınları ise acil servise girmeye çalışırken güvenlik görevlilerince engellendi. Acil servis önünde beklemeye başlayan kalabalığa bilgi vermek için acil servis önüne gelen doktorun, hasta yakınlarına 'Hastanızı tüm müdahaleye rağmen kurtaramadık' demesi üzerine gerginlik yaşandı. Arbedeye dönen gerginlikte doktor, hasta yakınları tarafından dövüldü. Güvenlik görevlileri tarafından sonlandırılan olayda, hasta yakınları acil servis önünden uzaklaştırıldı.

Tatbikatı gerçeğine uygun tamamlayan personel, hastane yönetimi tarafından tebrik edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber