Yardım listesinde ölen ve göç eden insanların ismi varmış

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2006 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SYDV'NIN YARDIM LİSTESİNDE ÖLÜLERİN İSMİNİN BULUNDUĞU İDDİASI

Adıyaman Karapınar Mahalle Muhtarı Hamit Gürsu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) yardım listelerinde ölü kişilerin isimlerinin bulunduğunu iddia etti.

Karapınar Mahalle Muhtarı Hamit Gürsu, kendisine verilen yardım listelerinde ölü kişilerin ve 10 yıl önce Adıyaman'dan taşınan vatandaşların isminin bulunduğunu ileri sürerek, "SYDV tarafından yapılan yardımların listesini kim hazırlıyorsa, çok büyük yanlışlar yapıyor. Neden diyeceksiniz, çünkü listelerde ölülerin isimleri var. 2 sene önce ölmüş, benim mahallemde oturmayan, 10 yıl önce Kıbrıs'a göç eden insanların isimleri, yardım listesinde var. Buradan valimize ve vakıf müdürlerine diyorum ki mahalleyi iyi bilen muhtarlardır. Listelerin muhtara danışılarak yapılması gerekiyor. Böyle olduğu zaman da kendi akrabalarını yazar diyorlar. Biz de diyoruz ki 10 kişiye yardım yapılacaksa, isimlerini yazalım, siz takip edin. Yanlış yaparsak, benim hakkımda suç duyurusunda bulunsunlar. Ben cezama razıyım.Yeşil kart da gerçek fakirlere verilsin. Net bir şekilde isim veriyorum. Fatma Akel 2 yıl önce ölmüş. Ama hala ismi yardım listesinde çıkıyor. Diğer taraftan bunun oğlu açlıktan ölüyor, bu yardımı alamıyor. Bu para kime gidiyor" diye konuştu.

Vakfın yardım listesinde annesinin isminin bulunduğu öne süren Hüseyin Akel, "Ben hasta olduktan sonra birkaç defa muhtarın yanına gittim ve dedim ki vakıflardan herhangi bir yardım alabilir miyiz. Annemin adına bir miktar para ve yakacak çıktı. Onu da maalesef alamadık. Yani bu para ölüye çıktı, diriye çıkmadı. Biz böyle hataların olmamasını istiyoruz. Bu yardımlar bizim gibi mağdurlara, yerinde yapılsın. Evim yıkılacak, her tarafı çatlamış, üstümüze yıkılacak, 4 çocuğumla altında kalacağım. Yardımlar, benim gibi fakire ya da benden daha fakir birine çıkmıyor, zenginlere ve ölülere çıkıyor" şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adıyaman Valisi Halil Işık, SYDV tarafından yapılan yardımların yerine ulaştırıldığını dile getirerek, "Vakıf yardımlarında dosya dışı kişilere yardım verilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu konuda eğer böyle bir iddia söz konusu ise ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız nezdinde inceleme başlatırız. Bu konuda bilgisi ve belgesi olan valiliğimize müracaat etsin. Onları her anlamda değerlendiririz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber