Kebapçıyı, uyuşturucu parası için sırtından vurmuşlar

Adana'da kebapçı 33 yaşındaki Erdal Gündüz'ü sırtından vurup öldürdükten sonra üzerindeki parayı ve cep telefonunu gasp ettikleri öne sürülen 1'i firarda 3 sanığın yargılamasına başlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Temmuz 2013 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kebapçıyı, uyuşturucu parası için sırtından vurmuşlar

Adana'da kebapçı 33 yaşındaki Erdal Gündüz'ü sırtından vurup öldürdükten sonra üzerindeki parayı ve cep telefonunu gasp ettikleri öne sürülen 1'i firarda 3 sanığın yargılamasına başlandı. Olay, 21 Şubat 2013'de merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi'nde meydana geldi. Mahallede kebapçılık yapan Erdal Gündüz, arkadaşları 31 yaşındaki Mehmet İnan, aynı yaştaki İbrahim Akdeniz ve 26 yaşındaki Kenan Çevik ile gezmek için otomobile bindi. İddiaya göre otomobille gezerken, 3 şüpheli Erdal Gündüz'den 10 bin lira borç istedi. Erdal Gündüz de o kadar parası olmadığını söyleyince, aralarında tartışma çıktı. Daha sonra Erdal Gündüz, Kenan Çevik'in kullandığı otomobil yavaşlayınca, inerek uzaklaşmak istedi. Şüpheliler de arkasından tabancayla ateş etti. Sırtından vurulun Gündüz'ün üzerindeki miktarı belli olmayan para ile cep telefonunu alan şüpheliler, cesedi de Seyhan Nehri kenarına attı.

Olayın ardından Çevik ile Akdeniz yakalanıp tutuklandı, İnan hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

CİNAYET ŞÜPHELİSİ FİRARDA

Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Davanın iddianamesinde sanıklardan firardaki Mehmet İnan hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, 'nitelikli yağma' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Diğer tutuklu sanıklar Çevik ve Akdeniz hakkında da yardım ettikleri iddiasıyla cinayetten 15'er, yağmadan da 7 yıla kadar hapis talep edildi.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Yargılanmalarına başlanan sanıklar cinayeti firari sanığın işlediğini belirterek, yardım konusunda ise birbirlerini suçladı. Kendisinin suçsuz olduğunu ileri süren İbrahim Akdeniz şöyle dedi:

"Kenan ile Mehmet bana 'Seni eve bırakalım' dedi. Bir süre sonra Erdal'ı da çağırdılar. Erdal da gülümseyerek gelip araca bindi. Sonra Mehmet, Erdal'dan 10 bin lira istedi. Erdal da veremeyeceğini, daha önce verdiği parayı da alamadığını söyledi. Kenan da 20 kilo esrar alacaklarını, sonra parasını iade edeceklerini söyledi. Araç yavaşlayınca Erdal inerek hızla uzaklaşmak istedi. Mehmet de peşinden inerek bir el ateş etti. 'Hastaneye kaldıralım' dedim. 'Tamam' dediler. Ancak boş bir arazideki bağ evi gibi yer yere götürdüler. Erdal hala yaşıyordu. Başını merdivenlere çarpa çarpa teras kata çıkardılar. Üzerindeki 2 deste parayı aldılar. Cüzdanından bir kaç senet çıkardılar. Mehmet, Kenan'a 'Git, kazma kürek getir' dedi. Kenan da 'Benzinimiz yetmez, yolda kalırız' dedi. Sonra tekrar başını merdivenlere vurarak indirip otomobile koydular. Silahla birlikte yol kenarına bıraktılar."

'YALAN SÖYLÜYOR'

Akdeniz'in yalan söylediğini ileri süren Kenan Çevik ise şu sözlerle kendini savundu:

"Araçla gezerken Mehmet Erdal'ı çağırdı. Aracı ben sürüyordum. Mehmet, 'Benimle İbrahim'e 50 kilo esrar gelmiş. 10 bin lira lazım. Bunları satıp, 10- 15 gün sonra faiziyle birlikte vereceğiz' dedi. Erdal da 'Bende bu kadar para yok' dedi. Sonra da İbrahim ısrar etti. Ancak Erdal parasının olmadığını tekrarladı. Mehmet silah çekince ben tepki göstererek aracı durdurdum. Erdal araçtan inip gitmek istedi. Mehmet de indi, sonra silah sesi geldi. Erdal'ı yaralı halde boş bir arazideki eve götürdüler. Çatıya çıkarırken bana taşıttılar. Çıkarırken değil de indirirken başı merdivene değdi. Bu esnada ölmüştü. Mehmet üzerindeki parayı aldı. Beni de tehdit ettiler. Ben kendimden geçmiştim. Ne derlerse onu yapıyordum. Benim gözümün önünde haksız yere bir insan öldü."

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve firari sanığın yakalanmasının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber