Meclis Başkanlarının konuşmaları kitap haline getirildi

TBMM Başkanlarının Meclis Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmalar bir kitapta toplandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Temmuz 2013 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis Başkanlarının konuşmaları kitap haline getirildi

TBMM'nin "Tarihe Düşülen Notlar" dizisi kapsamında çıkardığı Cumhurbaşkanları ve yabancı devlet adamlarının Genel Kurul'daki konuşmalarının yer aldığı kitapların ardından "Tarihe Düşülen Notlar-3 Meclis Başkanları ve Genel Kurul Konuşmaları 1920-2013" adlı kitap yayınlandı.

*Kitabı indirmek için Tıklayınız...

Kitapta, 23 Nisan 1920'den günümüze kadar görev yapan Meclis Başkanları Mustafa Kemal Atatürk, Ali Fethi Okyar, Kazım Fikri Özalp, Mustafa Abdülhalik Renda, Kazım Karabekir, Ali Fuat Cebesoy, Mehmet Şükrü Saraçoğlu, Bekir Refik Koraltan, Mehmet Kazım Orbay, Fuat Sirmen, Ferruh Bozbeyli, Sabit Osman Avcı, Mustafa Kemal Güven, Cahit Karakaş, Mahmut Sadi Irmak (Danışma Meclisi Başkanı), Necmettin Karaduman, Yıldırım Akbulut, İsmet Kaya Erdem, Hüsamettin Cindoruk, İsmet Abdullah Sezgin, Mustafa Kalemli, Hikmet Çetin, Yıldırım Akbulut, Ömer İzgi, Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin ve Cemil Çiçek'in konuşmaları yer alıyor.

Meclis Başkanlarının biyografilerinin bulunduğu kitapta, başkanların Genel Kurul'da yasama yılının açılış ve kapanışlarında, göreve seçilmeleri dolayısıyla, TBMM'nin açılışı olan 23 Nisan'da yaptıkları konuşmalar sıralanıyor.

Meclis Başkanları'nın yağlıboya portrelerinin yer verildiği 352 sayfadan oluşan kitabın sunuş yazısını TBMM Başkanı Cemil Çiçek kaleme aldı. Çiçek, "Halkın iradesinin yegane temsil yeri olan parlamentomuzun içtüzüğünden aldığı yetki ve sorumlulukla görevlerini yerine getiren birbirinden değerli ve saygın başkanlarını toplu olarak sunan bu eser, eminim ki birçok araştırmacı ve merak sahibi için çok yararlı olacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber