CHP'li vekil: Kayıt parası adı altında fahiş rakamlar talep ediliyor

CHP İzmir Milletvekili Dr.Aytun Çıray, her yıl aynı tartışmaların yaşandığını ve okul öncesi eğitim için para talep edildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2013 17:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konuyu, Buca'da okul öncesi eğitim için kayıt yaptırmak isteyen velilerin kendisini şaşkınlık içersinde aramalarıyla öğrendiğini kaydeden Milletvekili Dr.Çıray, "Bu durum gösteriyor ki, Hükümet Anayasal görevini yapmıyor. Anlaeşılan üç temel görevinden de vazgeçti" dedi.

"Sözde eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinin devlet tarafından karşılandığı bir ülkede yaşıyoruz" diyen CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray; "Fakat, her yıl aynı tartışma tekrar yaşanıyor. Okul Öncesi Eğitim için velilerden kayıt parası adı altında fahiş rakamlar talep ediliyor" diye konuştu.

HER SEMTE GÖRE FARKLI TARİFE

CHP'li vekil Dr.Çıray, kendisine ulaşan velilerin şikayetini şöyle dile getirdi:

"Buca'da okul öncesi eğitim için kayıt yaptırmak isteyen bir veli kendisinden 300 TL kayıt parası talep edildiğini, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptıkları itiraz sonucu Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortak kararı ile bu paranın alındığını bildirdiler. Ayrıca, bu paraların Büyükşehirlerde yaşayanlardan oturduğu semte göre 300 ila 800 TL arasında değiştiğini, Bu paranın haricinde velilerden kırtasiye, temizlik, etkinlik, gezi ücretleri adı altında yıl içersinde tekrar talep edeceklerini şaşkınlıkla öğrendiklerini söylediler. Bu durum kabul edilecek birşey değil"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber