Siverek Devlet Hastanesi Başhekimine yapılan saldırıya kınama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Şubat 2006 19:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Siverek İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Dede'ye yapılan silahlı saldırı, Şanlıurfa'da Sağlık-Sen tarafından kınandı.

Sağlık-Sen Şanlıurfa İl başkanı Mahmut Atçı, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Şubat 2006 Cuma günü insanın kanını donduracak bir şiddet olayının Siverek İlçesi'nde yaşandığını belirterek, "Siverek İlçemizin en büyük kamu hastanesinin başhekimini kurşunluyorlar. Ne yazık ki tek tesellimiz, meslektaşlarımızın tıbbi açıdan hayati tehlikelerinin bulunmayışıdır. Ancak ülkemiz ve özellikle ilimiz sağlık ortamında günlük şiddetin, sağlık çalışanlarına yönelen potansiyel tehlikenin, ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını göstermesi bakımından tüyler ürperticidir" dedi.

Başhekimi Mehmet Dede, açıklamasına şu ifadelere yer verdi:
"Sorumluları ve siyasi iktidarı göreve çağırıyoruz. Sağlık kurumlarındaki, hastanelerdeki ve 112 acil servislerdeki şiddeti durdurun, sağlık çalışanlarının can güvenliğini sağlayın. Sağlık ocaklarına ve hastanelere silahla girilmesine engel olun, Sağlık çalışanlarına her ne koşulda olursa olsun saldıranlara karşı müsamahalı ve uzlaştırıcı davranmayın. Halkımızı ve hastamızı kutsal bir görev yürüten hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmayın, çözmekle yükümlü olduğunuz sorunların nedeni olarak göstermeyin. Biz hekimler ve sağlık çalışanları, bilimsel yol ve yöntemlerle şiddete karşı direnme kararındayız. Sağlık kurumlarını şiddetten arındırmalıyız. Hem kendimizi, hem de hizmet verdiğimiz insanlar için. Görevini yapmayanları, tarih ve kamu vicdanı elbette ki yargılayacaktır. Sağlık hizmetlerinde şiddete son vermek için hekimlere ve tüm sağlık çalışanlarını uyanık olmaya, toplumu ve kamuoyunu duyarlı davranmaya, yetkilileri görevlerini ertelemeden yapmaya davet ediyoruz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber