Gül: Günü geldiğinde kamu reformunu çıkaracağız

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2006 00:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir dizi açılış ve temel atma programı için Kayseri'de bulunan Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kayseri Müstakil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği'nin (MÜSİAD) genel kuruluna katıldı.

"KAMU REFORMU YASASI ŞU AN BEKLEMEDE"

Son olarak kürsüye gelen Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ise, 3 yıllık hükümetleri döneminde Türkiye'de gerçekleştirdikleri değişiklikleri anlattı. Türkiye'nin 3-4 sene önceki demokratik yapısı ile bugünkü yapısının çok farklı olduğunu kaydeden Gül, 4 sene önce Türkiye'de yasak ve tabu olan birçok şeyin bugün değiştiğini söyledi. Bakan Gül, "Bugün rahat konuştuğumuz, rahat tartıştığımız bir ülke Türkiye. Unutmayın ki Avrupa Birliği ile müzakerelere başlayabilmemiz için şart olan Kopenhag siyasetini gerçekleştiren bir ülke. Ve yine altını çizerek söylemek istiyorum ki nüfusunun tamamı Müslüman olan bir ülke ilk defa Kopenhag siyasetini tam olarak gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiği 'Kamu Reformu Yasası'nın beklemede olduğunu ifade eden Bakan Gül, "Reformu gönderdik, sayın cumhurbaşkanımız veto ettiği için şu anda beklemede. Orada yine çok köklü değişiklikler yapıyoruz. Birçok yetkilerimizi Ankara'dan illerimize veriyoruz. Bunu yapacağız ve günü geldiğinde gerçekleştireceğiz bu kamu reformunu da. Türkiye 70 sene önceki Türkiye değildir. Ben niçin Ankara'dan Kayseri'nin tıkanan yolu için uğraşayım? Niçin herhangi bir köyün meselesini çözmek için Ankara'dan talimat alınsın? Bütün bunlar buralarda hallolacak artık. İnşallah bu kamu reformu yasasını da çıkartacağız. Bu konuda çıkarttığımız bilgi edinme yasası ne kadar önemlidir. Kamu ile ilgili herhangi bir konuda dilekçe verirseniz, müracaat edersiniz, 'Ben bunu öğrenmek istiyorum' diyebilirsiniz ve bu konuyla ilgili herkes, her devlet yetkilisi bilgi vermek zorundadır" diye konuştu.

Son günlerde AK Parti Hükümeti'nin çalışmaları hakkında konuşulanlara da değinen Bakan Gül, "Bu millete hiçbir faydası olmayan dedikodular, aslı astarı olmayan bir sürü gündemlerle her şeyi meşgul etmek, bizi meşgul etmek ve bizi orada boğmak isteyecekler. Bunlara hiç aldırış etmeyeceğiz. Kendi gündemimizi kendimiz çiziyoruz. Kendi yolumuzu kendimiz tarif ediyoruz ve ne yapacaklarımızı iktidar olmadan önce acil eylem planımızla tespit ettik. Ve acil eylem planını günü gününe uyguluyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber