Oto park cami oldu

Kütahya'nın Simav Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediyeye ait otoparkın bir bölümü Ramazan'da cami hizmetlerine dönüştürüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oto park cami oldu

19 Mayıs 2011'deki 5.9'luk depremde hasar gören ve ardından Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce aslına uygun restore çalışması başlatılan 222 yıllık tarihi Nasuh Ağa Cami ramazan ayına yetiştirilemeyince cemaat belediyeden yardım istedi.

Cemaatin talebini uygun bulan belediye Nasuh Ağa Cami'ne 50 metre mesafedeki otoparkın zemin katını iki saatlik bir çalışmanın ardından camiye dönüştürdü.

Camii imam hatibi Raşit Uyar otoparkta serin bir ortamda gerçekleşen ibadetin talebi artırdığını söyledi. Uyar, "Hem daha geniş hem de serin bir ortamda ibadetini yerine getiren cemaatimiz Belediye Başkanımız Sayın Kasım Karahan'a teşekkür ediyor. Camimizin uzunca bir süredir devam eden onarım çalışması mübarek Ramazan ayına yetişmediği için böyle pratik bir çözüm yolu bulduk. Onarım tamamlanınca otoparktaki ibadet hizmetimizde sona erecek. Vatandaş ibadetini tekrar ilçenin en gözde mekanı olan tarihi Nasuh Ağa Camine yerine getirecek. Onarım çalışmasının bir an önce tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan, vatandaşlardan gelen olumlu talepleri hiç vakit kaybetmeden yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini bildirdi. Karahan, Nasuh Ağa cami yönetimi ve cemaatten gelen böyle güzel bir teklif karşısında otoparkı geçici bir süe için cami olarak tahsis etmek için hızlı hareket ettiklerini ve bunun karşılığında da teşekkür almalarının kendilerini memnun ettiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber