Öğrenim özrü bekleyenlere ters köşe

Öğrenim özrünün özür grubu tayinleri içinde yer alması) MEB yargı kararlarını uygulamak zorunda. 'Ben hukuku görmezden geliyorum, hukuka rağmen bildiğimi okurum' anlayışı artık son bulmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Temmuz 2013 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenim özrü bekleyenlere ters köşe

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, öğrenim özrünün uygulanması gerektiğini savunarak, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yargı kararlarını uygulamak zorunda. 'Ben hukuku görmezden geliyorum, hukuka rağmen bildiğimi okurum' anlayışı artık son bulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 29 Mayıs'ta "öğrenim özrü"yle ilgili sendikalarına "2013 yılında özür durumuna bağlı yer değiştirmeler öğrenim özrüne de yer verilerek gerçekleştirilecek" yanıtını verdiğini anımsattı.

Bu yanıta rağmen MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'in Twitter üzerinden "Bir taraftan çok mutluyuz çünkü çok sayıda öğretmenimiz lisansüstü eğitimlerine devam ediyor. Bir taraftan ise üzgünüz çünkü bu kadar çok sayıda arkadaşı eğitim özrü nedeniyle yer değiştirmeye tabi tutmak mümkün değil. Bu nedenle özür grubu değerlendirmelerinde eğitim özrüne yer vermeyi düşünmüyoruz" ifadesini hatırlatan Koncuk, şunları kaydetti:

"Aradan geçen 48 günde ne oldu da Bakanlık öğrenim özrüne yer vermekten vazgeçmiştir? Her şeyden önemlisi Tekin'in açıklaması yargı kararlarının hiçe sayıldığının göstergesi değil midir? Öğrenim özrü mağduru öğretmenler yargı kararının ardından büyük bir umutla beklerken, Bakanlığın ters köşe yapması, öğrenim özrü mağdurlarına bir kez daha çelme atması kabul edilebilir değildir. MEB yargı kararlarını uygulamak zorundadır. 'Ben hukuku görmezden geliyorum, hukuka rağmen bildiğimi okurum' anlayışı artık son bulmalıdır."

"Özür grubu tayinlerine kısıtlamalar getirmek, kazanılmış hakkı öğretmenlerin elinden almak, öğretmenlerin lehinde karar veren yargıyı alaşağı edecek uygulamalara imza atmak neyin nesidir?" diye soran Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın babacan ve kucaklayıcı imajını giderek yitirdiğine işaret etti.

Bakanlığın yapması gerekenin hukukun üstünlüğüne inanmak olduğunu belirten Koncuk, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakan Avcı da oluşan bu infiale bir an önce el koymalıdır. Öğretmenlerin hak kazandığı üniversitede yüksek lisans yapma hakkının ellerinden alınmasına, onlara 'kendini geliştirme' denmesine akademisyen kimliği olan Bakan Avcı şiddetle karşı çıkmalı ve öğrenim özrü tayinlerini yapmalıdır. Zira özür grubu mağdurlarına yapılan vicdansızlıklar devam ettiği sürece, Bakanlığın adil yönetilmesi mümkün olmayacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber