Maymunlar dondurmaya, ayılar dondurulmuş meyve kokteyline bayılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan onlarca hayvan, kavurucu sıcaklarda ilginç metotlarla serinletiliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2013 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Maymunlar dondurmaya, ayılar dondurulmuş meyve kokteyline bayılıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan onlarca hayvan, kavurucu sıcaklarda ilginç metotlarla serinletiliyor. Maymunlar dondurma, ayılar dondurulmuş meyve kokteyli ve birçok hayvan da hortumla tutulan suyla serinliyor.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde bulunan hayvanlar yazlık barınaklarına alınırken, hayvanlar bu kez bunaltan sıcaklarla karşı karşıya kaldı. Hayvanat bahçesi yetkilileri ise, hayvanları uyguladıkları ilginç metotlarla serinletmeye çalışıyor. Hayvanat bahçesindeki kafeslerinde sıcaktan bunalan maymunlar için yetkililer, her gün kilolarca dondurma alarak maymunlara yediriyor. Kafesin önünde elinde dondurmayla bekleyen bakıcılarını fark eden maymunlar, dondurmayı alabilmek için adeta birbirleriyle yarışıyor. Dondurmayı kapan maymun ise demir korkuluklardan uzaklaşarak ziyaretçilerin meraklı bakışları arasında büyük bir iştahla dondurmayı yemeye çalışıyor. Sıcaktan bunalan ayılar da barınaklarındaki çeşmelerin altına girerek serinlemeye çalışıyor. Bakıcılarının barınağa bıraktığı dondurulmuş meyve kokteylleri ise ayıların en sevdiği yiyecek. Yine filler de hazırlanan meyve kokteylleri ile serinlemeye çalışıyor. Deve ve deve kuşları ise en çok hortumla ıslatılmayı seviyor. Bakıcıların elindeki hortumu gören develer, demir korkuluklara yaklaşıyor. Develer ve deve kuşları, bakıcının dakikalarca tuttuğu suyun altında durarak serinlemeye çalışıyor. Hayvanları serinletmek için, hayvanat bahçesinde günlük ortalama 500 kilogram meyve ve sebze tüketildiği öğrenildi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Özgül Keretli, bunaltan sıcaklarda hayvanları serinletmek için büyük bir çaba sarf edildiğini belirterek, "Havaların sıcak olması nedeniyle tüm hayvanları sıcaktan korumak için tüm önlemimizi aldık. Aslan, jaguar, ayı gibi hayvanların yazlık bölümünde havuzları bulunmaktadır. Bu hayvanlar havuzlara girip serinliyor. Develer, deve kuşları da hortum ile serinletiliyor. Bütün hayvanlara gölgelikler yaptık. Ayrıca vücutlarını serin tutsun diye ayılara buzlu meyve kokteyli veriyoruz. Maymunlara da meyve suyu ve dondurma veriliyor" dedi. - GAZİANTEP

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber