Cezaevi operasyonunda 25 kişiye tutuklama istendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2013 23:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Silivri, Kartal ve Metris cezaevi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 28 kişiden 25'i, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi

İSTANBUL (AA) - Organize suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınarak Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen 28 kişiden 25'i, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye gönderildi.

Silivri, Kartal ve Metris cezaevi yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 28 kişinin, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ekrem Beyaztaş ve diğer savcılar tarafından ifadeleri alındı.

Bu kişilerden 25'i, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilirken, 2 infaz koruma memurunun da aralarında bulunduğu 3 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 3 gün önce gerçekleştirdiği operasyonda, aralarında Silivri, Kartal ve Metris cezaevi yöneticilerinin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin kamu görevlilerine rüşvet vermek suretiyle hapishanelere cep telefonu, silah ve uyuşturucu maddenin de aralarında yer aldığı çok sayıda suç unsurunu soktukları iddia edilmişti.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan 35 kişiden 7'si, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısının talimatıyla emniyetten serbest bırakılmıştı.

İşlemleri tamamlanan 28 kişi ise "cürüm işlemek amacıyla suç örgütü kurmak" ve "cezaevine girmesi yasak suç unsurlarını sokarak haksız kazanç elde etmek" suçlarından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber