Çorum'a Hitit Üniversitesi kurulacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Şubat 2006 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orta Anadolu ve Karadeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (OKASİF) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Çorum'da kurulacak olan Hitit Üniversitesi'nin, Türkiye'nin prestijli üniversiteleri arasındaki yerini alması için tüm kesimlerin katılımıyla bir platform kurulmasının zorunlu olduğunu açıkladı.

"İstediğimiz üniversiteyi kurmak için öncelikle 'En iyi üniversite büyük şehirlerde olur' kanaatini kırmalıyız" diyen Erdem Çenesiz, yaptığı açıklamada, Çorum'a Hitit Üniversitesi kurulması kararının tartışmasız, son derece sevindirici bir gelişme olduğunu da vurguladı. Hitit Üniversitesi ile ilimize yakışan bir bilim yuvasının oluşturulmasının zorunlu olduğunu ifade eden Çenesiz, "Nasıl bir Hitit Üniversitesi? Neye İhtiyacımız var? Ne hayal etmeliyiz?" başlığıyla yaptığı açıklamasında üniversitenin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etmenin doğal bir görev olduğunu da kaydetti.

Bazı akademik çevrelerin, bu kadar fazla ve yaygın üniversite yapılanmasıyla yeterince bilim üreten üniversiteler kurulamayacağı yönünde görüş bildirdiğini hatırlatan Çenesiz, "Doğru ya da yanlış, bu iddiaları sadece seyredecek miyiz? Çorumlular, üniversiteyi bir bilim ve üretim merkezi, sanayi için bilimsel bir kaldıraç, tarih ve turizm yetkili koordinatörü olarak mı hayal edeceğiz yoksa eğitim almaya gelen öğrencilerin cep harçlıklarıyla tatmin olacağız. İşte bu aşamada bir araya gelmeli ve değil Türkiye, dünya çapında hayaller kurmalıyız" dedi.

Dünyanın en seçkin üniversitelerinden biri olan Oxford Üniversitesi'nin 145 bin nüfuslu Oxford şehrinde, dünyanın en prestijli üniversitelerinden sayılan Yale Üniversitesi'nin ise ABD'nin 123 bin nüfuslu New Haven şehrinde olduğuna dikkat çeken Çenesiz, "Neden Çorum'da Türkiye'nin en prestijli üniversitelerinden biri oluşturulmasın. Bu konuda yeter ki inanalım ve birlikle çalışalım. OKASİF olarak politikadan uzak, yenilikçi, şehrin dinamiklerine uygun bölümleri olan, üniversite bünyesinde mutlaka yabancı öğretim üyelerine yer verilmiş ve lisansüstü programları için gerekli mekanizmaları kurulmuş bir üniversite istiyoruz. Bunlar sadece bizim görüşlerimiz. Bu fikirlerin çoğaltılması ve genişletilmesi gerekir. Öğrenciler, Hitit Üniversitesi'ne tercih ederek gelmeli, başka bir yeri kazanamadıkları için değil" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber